V novo leto z Strausovimi valčki in meglo

Kot lokalni kronist nekoliko megleno razpoložen ugotavljam ob ogledu svojega digitalnega fotografskega arhiva da so nam globalne temperaturne spremembe pošteno zagodle. Še okoli leta 2003 je bila megla na Krasu redek pojav , v novo leto 2005 smo vstopili z čudovito sončnim vremenom , ob katerem se je dalo uživati ob pogledu na zasnežene Karnijske Alpe in Kanin. Leto kasneje 35 centimetrov snega , in megla ki pa do vrha hriba ni prišla. Letos pa megla ki ima vidljivost nekaj 10 metrov in če ni nujno je najbolje ostati doma. Snega je po Sloveniji za vzorec , in novoletni dan 2007 nas preseneti z nenavadno visokimi temperaturami. 7 stopinj čez dan ! A €vro imamo , kjer se kuje €vro , tam žari nova €vropa. In kakšen je humoristov megleni pogled na medijske objave v letu 2007.Megleno bo , sem in tja pa tudi sončno z nekaj pooblačitvami. Važno da bankomati izplačujejo €vre , in da v novo leto gremo z čim manj skrbmi. Vreme bo , za ostalo pa bomo morali sami poskrbeti. Da pa fotografiranje v megli skoraj do tal ni prijetna zadeva  dokazuje premočena obleka in brisanje digitalca. Večina klasičnih fotoaparatov bi med lečami zaradi kondenza imela težave , digitalec pa zaradi objektiva ki ko se ga izključi pospravi v ohišje nima težav. Da je slikanje v takem vremenu pravi obup je jasno , vendar je megleno. In 2 bora z meglenim ozadjem na gledanici mi dajeta upanje , da bo vse v €vro letu boljše. Treba pa bo več in bolje delati – a to je €vropa. Ker nimam nobenega cd z Štrausovimi valčki pride prav tudi Furlanska narodna instrumentalna glasba z nekaj vokalnimi skladbami. Najbolj mi je všeč Radetski marš. Megla ni prijetna zadeva , posebno za voznike. A upamo da Kranjcem vreme se bo zjasnilo

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “V novo leto z Strausovimi valčki in meglo”

  1. kamper kamper pravi:

    Ostane nam še Radetski :smile:

  2. selena selena pravi:

    Pri nas ni bilo megle. Snega pa je bilo res samo za vzorec. Toliko, da smo se odšli bordat in sem popoldan preživela na urgenci, prva dva, tri mesece leta pa v mavcu. Uspelo si mi je zlomit desnico, zato je bil moj prvi nakup z evri šele v marcu.

    Radetski marš je pa zakon. Kot gimnazijski maturant sem ga imela priložnost plesat in kot glasbenica sem ga imela letos priložnost igrat. In zato lahko ponovim – Radetski je zakon.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !