Mi čutimo Evropo še bolj pa inflacijo!

evropa.jpg

 Ker v Evropi niti pri sexsu nismo enotni, je še sreča, da smo enotni vsaj pri skupni Evro valuti.

Počnite to kot Evropejci, vzdihujte pa v svojem jeziku.

Ker Evropskega jezika še nimamo, prisegamo na svojega. Vse oblike Priimka aktualnega predcednika države so pravilne. Vsaj pri pravopisu smo zelo tolerantni. Skupni Evropski uspeh je lahko tudi neuspeh. Uspešnost nove Evrope se kaže v nacionalni zavesti posameznih držav. Sedaj ko ni več zamejstva, nas z Evropo svobodno povezujejo številne komaj prevozne ceste in kolovozi. Svobodo Evropi, računajte na njo!

Vedno ko nam Evropa izstavi račune, računamo ali nam bo še kaj za lokalne gušte ostalo. Nova Evropa počasi rešuje stare težave. Evropa je stara dama, ki nerada da novim članicam. Kjer se kuje Evro, tam žari Nova Evropa. Na Berlinski zid smo pozabili. Ravnokar smo dobili novega na južni meji. Če vam ni jasno, kaj je to Šengen, vam bo zelo jasno vsakič ko boste prečkali južno mejo. Meje je težje miselno kot praktično prestopiti. Vsi prisegamo na Evropo, nihče pa na Evropske cene in Balkanske plače. Dobra plat Evrope je nova skupna prestolnica, slabša pa Evropske direktive. Evropa nas gleda. Ko še nismo bili v Evropi nas je gledal  Bulc! Včasih smo rekli: vse poti vodijo v Rim!Danes govorimo: Vse poti vodijo v Bruselj!

Evropski standard je za nove članice nad standard. Evropski aforizem: Več kot se bomo ukvarjali z raznimi izmi, manj se bomo z lastnim uspehom. Če se še ne čutite Evropejce, se počutite vsaj Slovence. Vstopili smo v Evropo! Pa smo si obuli čevlje?

V Evropi so stvari jasne, le vreme je včasih nejasno. Pobegnite vsake toliko časa od tega norega sveta v Evropo!

Smo ponosni Evropejci in Evropejke, nekaj Evropskega patriotizma ne škodi, ampak čez kranjsko klobaso z zeljem in Primorsko mineštro in joto ga ni!
           

        

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Mi čutimo Evropo še bolj pa inflacijo!”

  1. kamper kamper pravi:

    Pa krvavice z repo ne pozabi :smile:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !