Srečno Marijo! Pogrešali te bomo!

Slovenci in Slovenke imamo to srečo, da nikoli nismo imeli velikih zvezdnikov, če odštejemo podrugo desetletje neštetih nedeljskih večerov z Mariotom. Pa naj so se klicali zoom Marijo, in že nekaj let spet doma. Marijo rabi predah – kdo pa ga ne – in odklop od adrenalinskih cmokov! Tudi jaz bi jih, že nekaj let sanjam o nekaj mesečnem odklopu, pa sem kar zadovoljen z mesecem dni dopusta na leto. Marijo nas opozarja, da nihče ni nenadomestljiv, kar pa zamerimo nacionalni televiziji je, da ni izšolala nadomestnega voditelja in voditeljico? Kaj pa bomo sedaj gledali ob nedeljah zvečer. Mario je vedno imel poletja prosta, in če bi bil jaz na njegovem mestu bi nadaljeval. Mogoče bi spremenil scenarij oddaje, vdal pa se bi. Zakaj pa? Kot da bi rekel, v redu, sedaj ne bom več pisal politične satire, in nadaljeval z pisanjem romana Lordwales ki sem ga nazadnje pisal septembra 2006? Ne bi bilo slabo a če pomislim da sem za politično satiro plačan, za pisanje romana pa ne, in mislim da je zaenkrat 23 poglavij več kot dovolj ( edini Humoristični roman napisan v Slovenščini so Murnikovi ženini gospodične Koprnele napisani leta 1922 )

Mi ne ostane drugega kot nadaljevati. Kaj pa drugega? Poti nazaj ni edino kar si privoščim da ob prostih dnevih in na dopustu ne pišem. Drugače pišem. Sem za Slovenske razmere zelo dobro plačan, kar Mario ni. Verjetni vzrok njegovega odhoda je plača, če pomislimo koliko dobe Evropski ali Ameriški tv voditelji? To so vrtoglave številke, dragi moji, mi smo na realnih tleh. Več kot zadovoljni z dvomestnimi honorarji, kadar pa trimesten takrat pa si lahko pojemo: Danes pa je srečen dan! A bolje zadovoljstvo z malim, saj velikega ne bomo dobili! Uživati moramo v malih stvareh, in če sanjamo o gradovih ali princih smo kaj hitro na realnih tleh. Bolje golob v roki kot vrabec na strehi, bolje realna tla kot gradovi v oblakih, bolje realna pričakovanja kot sanje. Mario odhaja, blogerji ostajamo. Ostajamo taki kot smo. Mogoče pa bo sedaj Mario našel čas tudi za pisanje bloga

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Srečno Marijo! Pogrešali te bomo!”

  1. mavricna mavricna pravi:

    Hehe. Ampak res meniš, da je vzrok denar – torej njegova plača? Zanimivo je namreč dejstvo, da odhaja ‘’sredi sezone”. Kaj si bo nacionalka omislila za nedeljske večere, bo, prepričana sem, nenadomestljivo v primerjavi z Galuničko. Ker je pustil svoj pečat.. In to, za moje pojme, presenetljivo globok. In verjetno je eden izmed redkih, ki mu je to na slovenski nacionalki, dejansko uspelo.
    Verjetno bo marsikdo pogrešal njegove čajanke. Morda bo zaradi tega gledanost nedeljske oddaje na POp Tvju narastla. Kdo bi vedel.
    In kot si napisal… blogerji ostajamo. Morda se nam pridruži tudi Mario ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !