Smo Slovenci res radi poskusni zajčki

To kar se je zgodilo Mariborskim študentom, je več kot rutinska napaka, in prevelike doze zravil vsekakor niso dobre za njihovo zdravje. V normalni Evropski državi bi takoj dobili odškodnino in odstop odgovornih, vljučno z ministrom za zdravje. A ker smo še vedno v tranziciji ( kar se enim bolj pozna kot drugim ) je pač tako kot je. Saj so podpisali da se strinjajo? Celo plačilo, sicer mizerno bodo dobili za to. Načetega zdravja jim ne bo plačal nihče. Če bi se trgovci tako motili v kupčevo korist, bi v tej državi res bil raj ( Če se vam zdi da je Evro vreden eno Nemško marko naj vas informiramo da je 2 in pol pa tudi Britanski funt se približuje vrednosti Evra ) Še največji poskusni zajčki smo na račun politike, ki kar naprej reformira, prevzgaja in sprejema nove zakone, ko se še starih nismo navadili! Lep primer je Kosova Komisija, pozicija za ukinitev, opozicija da ostane. Na račun politike, tako desne in leve so družbeni problemi odmaknjeni. Kaj potem če se nekaj študentom malce okoli prinese pri vaganju, kaj potem če so v trgovinah zdravstveno sporni proizvodi, kaj potem če je že tedne dež? Pogled na menjalno listo banke Slovenije pove vse: Evro je kralj, vse ostale valute so podložniki. Ni to sramota za združeno kraljestvo, ki je še slabo stoletje nazaj imelo za tretino sveta kolonij, da se bo njihov funt izenačil z Evrom? Angleški ekonomiji ne gre slabo vendar je lahko oslabljeni Angleški funt kazen za Angleško vztrajanje pri Britanskem Merskem in ekonomskem sistemu. Pa je nenazadnje Združeno kraljestvo podložnik Združene Evrope? Kako je mogoče da so iste britvice iste multinacionalke na razdalji dobrih 2 kilometrov 3 evre cenejše oziroma dražje? Kdo koga nateguje?
In ko že imamo akcijo kupujemo Slovensko, še tisto sadje ki naj bi bilo Slovensko je škropljeno z prepovedanimi pesticidi? Menda hormonskimi. Dajte no, hormone naj imajo Američani, v Evropsko skupnost je uvoz hrane tretirane z hormoni prepovedan. Ker je danes dan zemlje, kupujte vsaj danes ekološko pridelane  proizvode po pregrešno dragih cenah. Ne glede na vse pesticide imamo Slovenci še vedno zdravo hrano po trgovinah, pa naj bo Slovenska ali uvožena. Da pa prodajamo paradne znamke živilske industrije je kot bi paradne konje vpregli v blatne vozove. Smo Slovenci še ponosni na svoje znanje, še cenimo lastno pamet? Če se nam ne splača delati Slovenskih britvic ali cd bi lahko vsaj pri čajčkih tisoč in en cvet rižih Zlato polje in začimbah Maestro obdržali proizvodnjo. To so proizvodi, ob katerih so rasle gor generacije? Sedaj pa to prodati? Naj zaključim z znanim Slovenskih pregovorom: Osel gre samo enkrat na led!
Zaradi napak, za katere navadno nihče ni odgovoren, pa nekateri tudi večkrat na led! Zato predno karkoli podpišite dobro preberite drobni tisk! Ker se naš planet še vedno vrti naj se vam zaradi tega ne zvrti

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !