Janšizmi in Bušizmi ( sprave ne bo dokler ne bo trava rdeča in mleko zeleno )

Dobili smo še en inštitut: Študijski center za narodno spravo! Po vladnem strateškem svetu in ministrstvu za razvoj še ta polomija, ki bo Slovenskega cesarja jeseni odložila na smetišče zgodovine. Že naslov članka na multimedijskem portalu rtvslo je zgovoren: Sprava v rokah stare ekipe z novim imenom Slovenskemu cesarju se je uprla tudi najmanjša koalicijska stranka Desus in bo z veseljem podprla pobudo opozicije za referendum o Kosovi anti korupcijski komisiji.
Poleg novih trikov še Janšev ultimat: Če ne prinesete položnic ne bom nobene plačal! Direktor inštituta pravi da Slovenija močno zaostaja pri proučevanju komunizma - prehiteva pa pri inflaciji Če omenimo samo najnovejša vladna darila: Dvig minimalnih plač vinjetiranje in 600 milijonov evrov za vojno škodo!

Jasno kdo bo na jesenskih volitvah zmagovalec in kdo poraženec Do opozicije rdeče provience nikoli nisem imel pretiranih simpatij, ampak situacija vladna je močno v blatnem dolu! Ker ustanovitev inštituta sovpada z 20 obletnico jbtz in odmevno rastavo fotografij legendarnega Mladininega fotografa Toneta Stojka je vse skupaj burleska, manjkajo samo še klovni in opice. Evropska komisija je Slovenski vladi izdala že tri opomine, če zanemarimo večno opozarjanje neučinkovitega Slovenskega sodstva in dobljene sodbe zaradi zamud na Slovenskih sodiščih na Evropskem sodišču za človekove pravice! Čas je draga vlada, da vas sreča pamet, oziroma da razmislite o vladi narodne rešitve. Politično reševanje gospodarstva in vladna cenzura medijev  ( zahvaljujoč lastniku Pivovarni Laško večine Slovenskih medijev je to preteklost ) ne pelje nikamor. Še najmanj pa v Evropo. Namesto mahanja z položnicami, časopisi in odločbami konkretna dejanja, in zmanjšanje državne birokracije. Namesto sajenja rožic premaknitev slavnih korit v Dragonijo. Namesto inflacije ukinitev patriotizma. To je kratek politični program Slovenske vlade narodne rešitve. Če bo samo to upoštevano, bomo druga Švica. Pred 20 leti je bil naš vrli premier disident, mirovnik, zapornik! Kaj pa je danes? Populistični politik, ki maha z položnicami in časopisi? Zato dragi Janez brez muje se noben čevelj ne obuje, in ljudstvo ima tega cirkusa po malem dosti!

Še najbolj pa cenzure in prepovedi. Pa kaj potem, če se pes kliče Janša. Zaradi mene se lahko tudi Kučan.
Zato draga vlada, obula si prevelike čevlje, sedaj pa švedraš proti Evropi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !