Sistemska tehnologija


Takle mamo dragi moji, zlepljene lase, vročino ki nas stiska, nekaj Patrotizma in pričakovanje inštitucij da bomo v tej poletni vročini hodili na literarne seanse.  Jaz ne do jeseni, razen če bom povabljen na literarne natečaje. Ste vedeli – nekaj gnilega je v deželi tej -  dost je blo Kravjih kupčij, spet bo treba na juriš!
Malo težko bo ob vsej vse Slovenski apatiji in otopelosti, a z voljo se daleč pride. Najdlje se pride, če se na blogu ničesar ne briše. Ja, draginjo imamo, ste že slišali za draginjski dodatek? Če niste, ste za volilni dodatek? Če pa za vse to res niste, ste že imeli v rokah lepljivo miško? Problem je v sistemu in Krpanu.
Namesto da bi prisegali na domačo pamet smo se šli Patriotizem sedaj pa imamo. Imamo kar imamo, in kar nimamo je težko vzeti. Logika vlade je enostavna: Volilni dodatek bomo vzeli iz penzijskega fonda, patriotizem pa bomo plačali davkoplačevalci. In zakaj sploh rabimo osem kolesnike Korlove avtobuse? Kar tako pognati skoraj 300 milijonov Evrov za nekaj Patriotizma? Lahko smo ponosni na Slovensko vojsko, še bolj na Slovenske vojakinje, nismo pa ponosni nad novo potjo in pravo smerjo naše dežele na najboljši strani Alp. Medtem ko se lokalna kulturna skupnost trudi v tej pasji vročini z liternimi večeri, ki jih sedaj obiskuje le še peščica enih in istih obiskovalcev, se dogajajo višjih sferah kravje kupčije. Pa pride z Finske sam šef Patrotizma, en njihov Patriot je še vedno v čuzi naša vlada in vrli Korel pa potiska glave v pesek. Ne razumete za kaj se gre, saj tudi ni treba. Samo na pokrajinski referendum pri božji ali vladni volji nikar ne hodite, če boste tisto nedeljo šli v naravo boste največ naredili zase. Nimate občutka, da se nekdo kar naprej dela norca iz vas? Zgoraj Patriotizem, spodaj pokrajine, vsem pa božje kraljestvo? Kaj nam ostane: Biti poslušalci ali pa da nas drugi poslušajo? Ja dragi Korl: tehnike nimaš slabe, je pa premalo sistemska. In če gremo na lokalno področje: Bolj kot politične ali literarne zadeve so cenjene pivske in pevske, saj veste, trije Slovenci smo že orkester. Kot sem zapisal v enem svojih aforizmov: Vsake toliko časa zbežite od tega norega sveta, pa na mobitel ne pozabite. Najbolje je od Patrotizma zbežati v toplice Sistem imamo slab treba ga bo zamenjat. Pa bo potem bolje? To je tako kot z hiperprodukcijo vsega kar imamo, in za božjo voljo zmanjšajmo vsaj literarne večere. Ljudje bodo brali knjige tudi če ne bodo literati kar naprej v soju žarometov Sedaj je čas poletja ko je treba odklopiti in za odklapljanje prilagam še sliko rajskega otoka za rajsko deklico ali rajskega princa pa boste morali sami poskrbeti

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Sistemska tehnologija”

  1. olala pravi:

    lepa slika

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !