Od okroglih ženskih joškov do koncetracije idej

slovenija.jpg

Dragi moji navkljub porednim mislim, vročini, ki nas stiska, tisk pa razveseljuje, in nadležnim komarjem bo treba kakšno reči. Saj ste slišali za anketo Spiegla v Nemčiji o navadah Nemcev in Nemk. V glavnem pivo, klobasice in Malorca. Moški. Ona pa rada peče, vzgaja orhideje in crklja igrače na zofi. Oboji pa sexsajo 117 na leto in jih globalizacija ni preveč spremenila. Še vedno ostajajo Nemci, z svojimi navadami. Tipične lastnosti. Na podobno anketo o navadah Slovencev in Slovenk nestrpno čakamo. Mi Slovenci pa raje prisegamo na kislo zelje z klobaso, čim večjo lastno hišo in zgledno družino. To je to. To, da smo Slovenci radi fovšni in da zavidamo tuje uspehe, medtem ko tarnamo z daljincev v roki na zofi kako je vse skupaj za en k in cenzura! Družabni pa smo, pa tudi radi plačamo pijačo znanim in neznanim, pri potovanjih ne šparamo, le pri iskanju nasprotnega spola smo precej nerodni. In ko pa se le sprostimo, smo takole do deset let par – in si stroške delimo, pol pa se poročimo al pa tud ne, zavisi kdo plača poroko! Imamo v povprečju 2 otrok, vsi ki imajo več, so nadstandard, kar pa Slovenci in Slovenke nismo radi. Smo globalizacijsko napram Nemcem odprtejši, vse kar prihaja iz Amerike je dobro za Slovenijo, magari so samo Ameriške sanje. Več vemo o Zda kot lastni deželi, in redki Slovenci so pripravljeni podrobneje potovati po državi ali dopustovati poleti. Vrtimo se v lastnem krogu, orbiti, čeprav smo navzven temparamentnejši, sproščenejši in družabnejši od Nemcem. Smo majhen narod z velikimi ambicijami, a kaj, ko bi najraje vse uredili kar na zofi z daljincem v roki. Jamramo kako nam gre slabo, in preštevamo prihranke ali pufe. Kakor kdo, in neradi prispevamo za humanitarne dejavnosti. Delimo se na leve in desne, a zelo enotni smo pri odnosu do emigrantov, plač in svojega lastnega miru. Tukaj konzervativni, pa tudi radi se pravdamo za Oslovo senco. Zale Slovenke so najlepše daleč naokoli, a povečini karieristke, ali pa zafrustirane in nezadovoljene. Imamo pa za razliko od Nemcev precej težko vlado – in lažje ideje ljudtva. Pogrevanje zgodovine, preganjanje Sloevnskega kapitala, politična retorika. Birokracija in afere. O sexsu Slovenci in Slovenke raje javno ne govorimo, a smo pri sexsu v Nemškem povprečju. Zelo radi politiziramo, in čakamo da nam bo kaj padlo z ljubega neba. Radi počivamo, malce težje delamo, od tujim jezikov najraje učimo in govorimo Angleško, in obožujemo Slovenske narodne junake. Smo radikalni, in po številu blogov na prebivalstvu v svetovnem vrhu. Smo Slovenci in Slovenke, in bodimo ponosni na to! Če naša vlada malce koncentrira, naj ljudtvo koncentrira ideje – pa imeli se bomo lepo kajne Slovenija?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Od okroglih ženskih joškov do koncetracije idej”

  1. snow snow pravi:

    hja,smo pač Slovenci,druge nam ni

  2. Vlado pravi:

    Najbrž si hotel napisati, da Nemci sexajo 117-krat na leto. Prebral sem v Blogoroli in hotel preveriti, če je na blogu že popravljeno, pa se očitno nikomur ni zdelo vredno oglasiti. 117-krat na leto pa je nekje blizu toliko opevanega povprečja 2 do 3 -krat na teden. Na žalost Nemcev in veselje Nemk bliže 2x. Seveda posplošujem, da so ženske (z Nemkami vred) manj navdušene nad posteljno telovadbo od moških.

    Moja mala teorija je, da bi moral poročen par seksati vsaj vsak drugi dan. Če ženi ni do seksa, moškemu pa je vsak dan, potem naj se vsak od njiju en dan žrtvuje. Če je ženski vsaj malo do seksa, toliko bolje. Žal je to samo teorija, ki niti pri njenem avtorju ne laufa :-( (

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !