Družbene mreže

Ker sem vedno verjel samo otipljivim zadevam, se nikoli nisem posebej obremenjaval z raznimi Facebooki in Myspaci,
namesto v družbene mreže verjamem predvsem v samega vase.
Raje kot družben sem družaben, in zelo široko rečeno sem sedaj pol profesionalni sodelavec Slovenskih časopisov. Se pravi politični satirik in bloger. V osnovi pisanja pa literat, v globoke vode politične satire sem se podal zaradi razočaranja nad politično situaciji pri nas. Če že ne morem sveta politično spremeniti na bolje, ga lahko vsaj kritiziram in smešim. V tem vidim svoj iziv in še dobro da ima Večer Toti list in Blogorolo. Tako da moj običajni večer za računalnikom poteka ob pisanju novega štofa in prebiranju politično aktualnih razmer. Če pa kaj časa ostane, napišem kakšno reportažo ali literarno humoresko, pa še kakšne digitalne slike pogledam. Za modne muhe mi nikoli ni bilo, za modne deklice še manj, najbolj prisegam na Slovenske pisateljice. Politični satiri predvsem zaradi najboljše vlade ne zmanjka tem, posebno zdaj ko imamo skoraj pokrajinsko kraljestvo, pa tudi o neki čudni zloženki, barvno precej podobni vladajoči sds se govori.
Svoboda govora in izražanja je zagotovljena po ustavi, malce pa me vseeno skrbi pokrajinski referendum. Težko je razumeti, da bodo vsi ki bodo to hoteli glasovali o  oslovi senci. 3 milijone evrov bo stal referendum. In potem se lahko vprašamo, kdo pije in kdo plača pri nas?
Kdo nas zeza – kdo nas dreza – kdo se iz nas norca dela?
Za razliko od virtualnosti družbenih
mrež je svet politike realen, in iz volitev v volitve isti šlagerji. Saj poznate tisto znano – Ne levo, ne desno, na bolje!
In nam je bolje z desnico ali levico? Z vladajočo desnico zagotovo ne, levica vlada nekoliko bolj socialno, a državna blagajna ni vreča brez dna. Davki bodo, vreme tudi.
Vendar blokiranje običajnih, niti ne političnih zadev od Slovenskega filma do zamenjave vladi ne najbolj naklonjenih direktorjev kulturnih ustanov do Kinoteke gredo čez meje dobrega okusa. Samo zaradi ideologije onemogočati ljudi ki bi radi pošteno in ustvarjalno delali?

Saj poznate tale rek:

Osel gre enkrat na led ljudstvo večkrat politika pa neštetokrat

Poletno vročino si hladite z ledom v kozarcih, imejte se najboljše, ne politizirajte preveč, ne verjamite vladnim pravljicam in ljubite se varno

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !