Gremo na morje ( ali pa vsaj na bazen )

Vročina me prav pošteno zdeluje, čeprav spim kar dobro, prileže se 8 uram spanja tudi kakšna urica popoldne. Danes, ko je to povprečje nekam manjše, sem v mestu, prvič letos se bom premaknil na zunanji bazen. Ne bi šel raje na morje? Bi če bi me kdo peljal vendar iz tega filma ne bo slik zato pač sem pri tem kar sem. Posledica globalnega segrevanja so neznosno visoke temperature do 35 v senci. Klima pomaga, še bolj pa skok v vodo in namakanje v njej. Še bolj bi mi pomagala kakšna dobra bejba, vendar mojim simpatijam ne msilim težit niti jih osvajat. trenutno rabim predvsem mir, pa tudi nekaj spanca bi se prileglo. Stvari gredo na bolje, če sami kaj spremenimo. Kar nas jezi, spreglejmo, kar nas veseli, naj nas radosti. radost je poleg sreče to kar rabimo, sedaj ko so nam ukinili vse zabavne oddaja na najbolj gledanih kanalih nam ostane samo še bloganje, moškim bejbe in ostala zabava na monitorju.

Cagav fant še nikoli ni pri punci spal sliši se opozorilno vendar tudi ljubi mir je nekaj vreden. In koliko je vredna naša demokracija? Kot piškav oreh ali piškavo jabolko. Sedaj imamo lov na tajkune 2 fikcija Holivuda postaja realnost? Manjkajo samo še kavbojci in idijanci in šerifi. 90 % volilcev ni več za valdne igrice, predcedovanja je konec in počil je vladni lonec. Vinjetiranje začenja, ste kupili vinjeto? Prav prijetno se počutim, ko peš mimo ekranov koliko na uro. Gledam, če bo ko grem peš kaj pokazalo, ne pokaže nič. Grem prepočasi. Tako počasi, da bi me mogla kakšna bejba že ujeti. Ker hitim počasi, in se mi ne mudi se tudi mojim oboževalkam ne.

Na svet gledam optimistično. Res je, verjamem v usodo. In če je usoda to, da smo revni še naprej revni, bogati pa še bogatejši, mi ne ostane drugega kot delati in varčevati. Ja danes je zadnji ko so penzionisti navalili na banke, a dajo kaj zastonj? Navada mora biti pa tudi čakanje. Penzionerjem je nemogoče dopovedat da denar lahko dvignejo kadarkoli. Ne samo na zadnjega. In verjamite mi da v tem potrošniškem svetu šteje vsak cent. Večina ljudstva je mnenja, da varčevati nima smisla. Saj z inflacijo zgubljamo! Zgubljamo malenkost, nominalno pa z rentnimi varčevanji lahko postanemo v nekaj letih milionarji. Največ privarčujemo če ne kupujemo nepotrebnih stvari in ponucamo kar je še uporabno. In če imamo radi sebe in svet v katerem živimo potem sem in tja odklopimo. In ko pobegnemo od tega norega sveta na mobitel ne pozabimo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !