Koliko ste zapravili danes? Ste se sprostili v nakupovalnih centrih?

Resnici na ljubo moramo povedati, da cene in ponudba v najnovejšem Slovenskem nakupovalnem centru Qualandija v Novi Gorici niso tako nizke, da bi se splačala ravno zaradi tega tja drveti. Če greste tja, v redu, vendar je razmerje kvaliteta in cena v primerjavi z trgovino z živili v Qualaniji in sosednjem Hoferju prid slednjega. Pa še čakati ni treba. Cene so pač take, kot so, tega smo že navajeni. lahko kupite blago blagovnih znamk višje ali nižje kvalitete. Če ne rabite nič ne kupite. Problem potrošništva je v brez ciljnem kupovanju, in kaj kmalu ste lahko v minusu. Banke pa kot vemo zaračunajo vsak Evro minusa.

Nakupovanlni centri so mesta brez duše, če rabimo, gremo tja, drugače pa veliko nismo zamudili. Pozabili tam nismo nič. Koliko stvari se nm valja po podstrešjih in kaj vse najdete doma še uporabnega? Šele ko odvijemo embalažo, se pokaže ne uporabnost kupljenega. Ob misli na poln hladilnik doma res nima smisla kupovati še nove vrečke hrane, marsikaj se najde tudi na vrtu. V času trgatve če vsaj enkrat gremo pomagat trgat grozdje ga dobimo toliko za domov kolikor ga lahko pojemo! Noro je kupovati sadnje in zelenjavo v nakupovalnih centrih če jo lahko doma pridelamo! Limone je velikokrat treba kupiti. Nekaj jih tudi doma pridelamo. Tukaj se pokaže razlika med trgovino z živili v Qualandiji in Hofrejem. Nekaj centov v korist Hoferja. Vsak cent se pozna če se lahko prišpara.

Poglavje zase je tudi super restavracija v Qualandiji. Super so tudi cene in čakanje. Za kvaliteto tega ne bi moral trditi. Juha je bila zelo argo. Naslednjič bo raje šel k najboljšemu sosedu.

Nekaj pa sem le ugodno dobil v mestu velikih in majhnih nakupov

Dvd filma Pred Dežjem režiserja Milča Mančevsekega in Operacija Pacifik kjer igra Jonh Wayne.
Če se spomnim sem bil pred odpustom kot pll ( psihičko labilna ličnost ) v Vojaški bolnici Dubrava marca leta 1990 alter ego Johna Wayna. Služenju vojaškega roka sa skračenim vremenom se moram zahvaliti da sem veliko kasneje postal humorist aforist in politični satirik. Ravno zato me nakupovalni centri ne spravijo v nobeno evforijo. Spravi pa me radodarna bejba ki zna zaigrati na prave ljubezenske strune. Samohranilk in knjižničark pa se bom raje izobibal. 

Vabljeni k komentiranju obljubljam da nobenega komentarja ne bom izbrisal!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Koliko ste zapravili danes? Ste se sprostili v nakupovalnih centrih?”

  1. Mavricna pravi:

    Hehe, dobro napisano.
    Tudi sama se raje odpravim, pa četudi v največjem nalivu, na domači vrt in natrebim domačo solatko. mmmm, da o domačem paradižniku sploh ne začnem izgubljati besed. Grozdja imamo tudi toliko, da ne vemo, kaj bi z njimi.

    Iskreno, v preteklosti, ko sem kot študentka delala in tako zaslužila prvo plačo (katerega leta je bilo to, ne vem več), sem nakupila vse mogoče. Vsepovsod me je bilo polno. Zdaj pa en palim več na to. Ker ja, kot si rekel, vsak cent se pozna. In to še kako zelo.

    Glede hrane v Qulandiji, sicer mariborski, sem ponovno enakega mnenja. Upam, da je bila tvoja juha vsaj topla, moja namreč ni bila.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !