Pravična družba zgodba o univerzalnem zdravstvu in šolstvu

Josip Broz Tito:
Le kdor se uči ta lahko koristi domovini!

Desetletja so bila v soc realnih časih z tem po mnenju enih legendarnemu voditelju Juge ki ni bila dugo, in so jo poslali rakom žvižgat dugi, po mnenju drugih pa diktatorju opremljena osnovno šolska spričevala z tem Titovim citatom.
Kljub tiraniji soc realizma si noben osnovno šolski učitelj ali ravnatelj ni drznil računati učencem listov papirja in podobnih malenkosti. Danes se v brezplačnih Slovenskih osnovnih šolah računa vse, pa če si to drznemo priznati ali ne.
Osnovne in srednje šolo in univerze imamo brezplačne samo na papirju. Ker papir vse prenese je vse v redu. Dokler starši lahko plačujejo. Ko pa ne zmorejo naj bi plačala sociala in humanitarne organizacije. Kar se v večini primerov tudi zgodi. Je pa otrok revnih staršev stigmatiziran in v družbi vrstnikov bogatejših staršev odrinjen na rob. Kar spet ni tak problem  saj nas je večina na robu.
Samo z dvemi službami se da kolikor toliko dostojno preživeti. Da ne govorimo o Slovenskem nacionalnem športu: Srečni ponedeljki in torki z popusti v nakupovalnih centrih. Z malo potrpljenja se da v nakupovalnih centrih dobiti tehniko prejšnje generacije za drobiž. Pri hrani se splača nakup v diskontih.

Ni mi jasno zakaj je v času bndime kot Primorci rečemo trgatvi grozdje v nakupovalnih centrih pregrešno drago?
Kot je znano, sta se Eva in Adam pregrešila z rajskim jabolkom.
Kako pa kaj Slovesnko univerzalno zdravstvo in šolstvo?
Kot zanimivost naj povemo, če vas na kakšni šoli pritisne kamor gre še cesar peš tega nikar ne počnite tam če ni zelo nujno.
Stranišča na javnih šolah so v katastrofalnem stanju. Kot naša država. In slavni proračunski presežek. KI je postal proračunski primanjkljaj! Naše upanje so naši prihranki! In radikalnost pri izdatkih. Volitve so za nami. Kadrovski cunami izvaja aktualna odhajajoča vlada.
Pasji dnevi so pred nami.
Bolj kot bo mrzlo bolj se bodo psi gonili.
Patrio smo postavili na ogled,
meso in hruh podražili
ste že kupili aparat za peko hruha doma?
Pri kruhu se demokracija začenja
kljub izjavam JJ da če ljudstvo nima kruha naj je potico!

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Pravična družba zgodba o univerzalnem zdravstvu in šolstvu”

  1. Luka pravi:

    Zanimivo.

  2. Uroš Vošnjak pravi:

    Zanimiv. Pa ne samo ta sestavek. No, pošteno povedano, vseh še nisem utegnil prebrati. Sem se šele pred nekaj deset minutami podal na te strani.

  3. refolo pravi:

    Janši bi jast dal po tiču a ne on meni potico. Saj odkar ima ta novo mili samo s tičem, glava je fuč.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !