Od erogance do elegance

 

Dragi moji -  da se posmehujemo drugim. To ravno ne, kritiziramo pa jih za prvim vogalom z veseljem. Lep primer je Slovenski kotiček v tud ti not padu na pop tv.
Nasploh smo Slovenci in Slovenke obremenjeni z pridevniki, če pomislim na tisto slavistko, sem moral pošteno gubat možgane pri njenih pridevnikih.

 

Že zato so mi simpatičnejša dekleta ( izbral bom če bo ona za to samo eno ) ki so novinarke ali se odločajo za novinarsko pot.

Saj veste  - mediji so naši najboljši prijatelji. Uporabljajo manj pridevnikov, so sproščenejše in vedrejše. Z knjižničarkami je pač tako da jim knjižni molji nekoliko škodijo. Ali pa sem naletel na težavnejše. Radi pa imamo eleganco. Kako radi se Slovenci in Slovenke črkarsko dajemo po cajtngih in mailih, in ne pozabimo na vse mogoče pridevnike?

Neverjetno je koliko ur preživimo z cajtngom in miško v roki

Prihaja teden ko bom od interneta odklopljen da si bom nabral moči in energije ker mi počasi že zmanjkuje škofa za pisanje. Ta teden sem skoraj vsak dan z novim postom na blogu da pa boste lažje preživeli mojo tedensko odsotnost na blogu še ena arogantna in elegantna slika

 

 

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Od erogance do elegance”

 1. ta*jn pravi:

  zakaj si iščeš intelektualke?!?! najdi si kako tako, pri kateri ti za normalen pogovor ne bo treba slovarja.: )))) si hecen. ustrašil si se slavistke in knjižničarke, ki sta uporabljali zapletene pridevnike … novinarke bi se moral šele bati, novinarke … razen če ne piše za lejdi, te imajo bolj omejen besedni zaklad. bejži, dokler lahko : )))

 2. kamper kamper pravi:

  Ti se le odpočij :lol: samo ne si zlomit noge na smučanju :lol:

 3. vlatka vlatka pravi:

  Od lepega k lepšemu :D :D

 4. monnika pravi:

  priznam, večer kupm samo takrt k je moj člank notr :)

  od cajtngov pa: včasih mi zjutri porinejo v roke žurnal24. pogledam slikce pa preberem horoskop (ne vrjamm vanga & ga glih zato tko z užitkom preberm da lahko pol gledam kko se stvari ne izidejo po napisanem :) ).

  v novicah pa prečitam samo zadnjo stran pa vmes ene par “kdo je koga ubil”, “kdo je koga zalotil” in “britney spet noseča” člankov…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !