Usoda združuje

Pravijo da usoda združuje, ko to najmanj pričakujemo. Ko najmanj mislimo, da se nam bo prikazala luč na koncu tunela. In ker sem moški tista ta prava deklica
Mraz je Dopoldne ko sem šel na vrt sem pregnal koze ki niso miga mi mona kot bi rekli na primorskem. Prav prijetno je bilo prejšnji teden na dopustu, mi vsaj reklam ki jih prinese poštar ni bilo treba brati. Kaj vse sedaj ne obljubljajo trgovci, v času božičnih luči in Novo letnih okraskov. Ko je v trgovinah skoraj vse zastonj, samo še plačati je treba.

Se da ljubezen kupiti? Nikakor ne – ljubezen je treba najti, v mojem primeru srčno deklico. Nekateri mi svetujejo ona – on dajte no  - grem pa že raje po kolenih na Sveto Goro po kolenih za pokoro. Sem res šel tja v času Božičnih luči za pokoro. Pomagalo je samo enkrat, enkrat pa mi je pokoro pokvaril erotični nastop pikajoče Pike Božič. Glede kreativne krize sem imel včeraj občutek, da sem v rahli krizi. Pa sem bil rahlo neprespan. Naspal sem se dobro in sedaj boljše volje. Saj veste kako je z usodo, usoda nas je srečala, združila in živela sva srečno………………………
 
 
 
 

 

 

Danes sem pripravljal teren za predstavitev mojega romana Lord of Wales pri založbi www.katr.si in bo julija! Hiti počasi čeprav bi si pri ljubezni želel hitrejših korak. A pustimo se presenetiti! Malce razmišljam, da bi se v času zime udeležil kakšne delavnice, a ker me duhovnost in podobne zadeve ne zanimajo imam majhno izbiro. Še najbolj bi me vselila novinarska delavnica. Če kaj veste o tem so komentarji na voljo. In dragi blogovci in blogovke še moja Božična humoreska napisana pred leti
 
 
 
 
 

 

Božična humoreska

 

Božič. Mesec pričakovanj, toplote in luči. Več luči iz Betlehema in manj stresa – ki vam ga najbolje prežene prav Domicljev Tomaž. Tudi sam sem se postavil v vlogo Božička in stopil v eno od mega vaga beteg. Nakup ni bil jingle bells nateg, ampak dober nakup. Imate morda doma tlačenko z starimi hiti Domiclja?

Nosi številko 13 z pomenljivim naslovom: ŽENSKE, ŽENSKI, ŽENSKE !

Ko smo se takole kar nekako navadili nakupov originalnih glasbenih tlačenk za polno ceno in pol prazne, se 21 politično neobremenjenih skladb enega najboljših Slovenskih kantavtorjev kar prileže. Čeprav je bila nalepka z ceno na ovitku že močno bleda.

Božične luči nikakor niso blede, temveč kar močno sijejo.

Vse zato, da bi se v mega minus vaše stanje nakupovalnih centrih kar najbolje počutili. Če že vi ne najbolj, pa vsaj vaši malčki.

Ki jih je kljub stresni nataliteti za samska ušesa dovolj decibelov. Ja tko je to. Tukaj je seveda znani stereotip o pregovorno najbolj suhem mesecu. Dajte no – a ne veste da so najbolj sladki nakupi prav po norih božično – novoletnih praznikih, ko ste v trgovinah z trgovci, trgovinskimi pajki in še polovično znižanimi artikli na Božične cene sami. In trgovci se vam kar klanjajo, no ja priklanjajo. Na koliko obrokov bi pa vzeli gospod, saj je drugi obrok šele čez 2 meseca.

Kakorkoli že, nakupovati decembra je potratno. So ja Božični popusti, ki vam morda dajo kakšen finančni dopust, to drži.

A tudi drži, da tehnološka industrija izpljune takoj po novem letu še novejše, hitrejše in dražje modele. Stare zaloge se decembra niso prodale, še manj januarja ali kasneje. A mega vaga centri so jih polni – za drobiž.po sistemu – če ne dela, prinesite nazaj in vam zamenjamo, a samo z računom in v 2 tednih. To v 2 tednih je seveda tudi božični trik. Če ste pri mega vaga trgovcih nakupili v začetku decembra darila odvili pa šele v novem letu, morebiti kakšna tehnološka novo starina ne bo delovala. Mogoče pravim.

V trgovini mega vaga namreč dela vse. Zlasti pa pos terminal.

Kdo pa danes še nakupuje za gotovino?

Ko prineseš nazaj nedelujočo novostarino, gre trgovcem namesto na smeh na limone. Mora biti vse originalno z škatlo in garancijskim listom skupaj, pa originalni račun, pa greš čez pol ure z enim prešernom doplačila z novo škatlo prešerno skozi vrata. Tehnologija muzejske vrednosti, kupljena za drobiž, tudi za božič še veselo dela in omogoča pisanje teh vrstic!

Povedano med vrsticami, če hočete vaši tašči zagreniti življenje, ji kupite vaga mega  najbolj poceni računalnik.

Recimo kakšen go force feed back servis model. Tašča bo z delovanjem računalnika presrečna, računalniški servis tudi, računalniška industrija pa najbolj.

Ko bo vaša tašča obupala nad tehnološkim zamrzovalnikom pod mizo, si bo omislila kaj bolj relaxsantnega. Ne bo edina, ki bo bežala proč od zaslonov.

A vsak beg, pa naj bo to Božični ali kar tako, se konča in začne z takimi in drugačnimi poslanicami, poslasticami in palačinkami.

Ste karakter – medtem ko ste vašo taščo zaposlili z urami dolgimi igranja pasjanse, ki jo osrečuje, vas pa med lonci in metlo pusti same – ste se odločili, da pričnete varčevati.

A kaj ko pri tej odločitvi imate cel kup ovir. Najprej banko, ki ne razume, zakaj želite imeti samo tretinjsko povečanje limita, a oni vam za 3 hitre srečke dajo celega. Ne razumejo vas ne lokalni in ne mega trgovci, ne razume vas bivši premier JJ ne Štefka in Kučan. Razume vas samo €vro oziroma združena €vro valuta.

Pa ljubi Slovenci in seveda Slovenke, da ne boste prvi delovni dan novega leta čakali na čudeže!. Načakali se boste! Evro bo že počakal, če nekaj časa ne boste zapravljali po vama mega trgovskih centrih.

 

Kjer se kuje evro tam žari nova Evropa

 

Vi boste tudi žareli če boste decembra čimveč doma in čim manj nasedali mega vaga centrom. Kjer se kupuje prostovoljno, plačuje pa obvezno. Kjer so brezmejni nakupi, tudi za limit, sam pol ne javkajte nad oderuškimi €vro obrestmi!

Ko imate vsega dost, pa hajd v kakšen Slovenski muzej.

Tam boste garantirano imeli mir. Pobegnili boste pred Božičnim  mirom in našli svoj mir v sebi.

Še boljši je pobeg v naravo, tam vam garantirano nihče ničesar ne bo prodajal. In celo z trotl zihrom iz pralnega praška iz Palmanove boste z najcenejšim filmom imeli enkratne fotke.

Vidite vsaj narava vas razume, če vas že trgovci ne.

Oni razumejo samo denar. Tako je bilo, je in bo.

In velikokrat se vprašamo, kdo bo pa delal v tej državi, če vsi samo nekaj prodajajo?

 

Za božično veselje predlagam samo še vrečko sreče

 

Naj vsebuje ščepec previdnosti, kanček pretkanosti, drobec sreče, lep nasmeh in notranji mir pred vsakodnevnim tekanjem v mega vaga centre.

 

Vesel božič vsem božično luč iščite predvsem v sebi ljubezni in žlahti trgovci vam je ne bodo dali

 

 

 
 
 
 
 

 

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Usoda združuje”

 1. refolo pravi:

  Lepa humoreska ni kaj.
  za tečej novinarstva se ti ni trba bati. Samo A kanal glej “svet” ob 18 pa ti bo vse jasno. Novinarji in dopisniki so za kozlat. Če so oni lahko “novinarji” potem si lahko ti njim profesor.
  Isto se dogaja pri prevajanju odaj na Travel ali TV 3. Ko pogledam preimke se malo nasmehnem.
  Velja, nisem slavist. Z slovnico sem skregan, priznam, delam ogromno napak. Vseeno mislim, da ljudje na takem delavnem mestu, še posebej na delu z javnostjo, bi morali biti slovnično dobro podkovani.
  Ne skrbi, dobro bi ti šlo. Ti samo začni.

 2. potovalka potovalka pravi:

  Refolo,
  prevajajo v glavnem študentje (sploh ne slovenščine ali angleščine), ker so poceni, seveda.

  Lord,
  Domicelj – ne, hvala :) )
  (pa četudi poje o ženskah)

 3. monnika pravi:

  trgovci znajo dobr u rit lezt… če kupš kako velko zadevo pa sploh – bi te še do doma pospreml :roll:

  “Naj vsebuje ščepec previdnosti, kanček pretkanosti, drobec sreče, lep nasmeh in notranji mir pred vsakodnevnim tekanjem v mega vaga centre.”
  taka darila so zakon. v teoriji. v praksi pa se nikol ne branm če je zravn še kaka čokolada ;)

 4. monnika pravi:

  pozabla vprašat: ROMAN MAŠ?? vaaaau. o čem je?? kolk dolg?? bom kupila – julija ane ;)

 5. ta*jn pravi:

  novinarska delavnica, a?? ti si pa prefrigan. kar direktnov kokošnjak gre lisjak ;DDD

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !