Z kom Američani najraje preživljajo zahvalni dan?

 

Če je verjeti članku na Siolovem portalu z Jenifer Aniston. Naprej vam ne bom razlagal. Saj vse piše tukaj:
http://www.siol.net/trendi/traci/2008/11/zahvalni_dan.aspx

 

Mene bolj osebno kot pomiloščena purana ( hvala bogu da je to zadnjič za Gospoda Grma mandata )
ki potujeta v prvem razredu v Disney land skrbi 30 milijonov Američanov, ki prejemajo bone za hrano! Da gre Veliki Ameriki vse slabše, je jasno, ni pa jasno, zakaj moramo njihove težave trga hipotekarnih kreditov plačevati mi Evropljani?

Medtem ko purana letita v Disney land in Bush spet poka vice  -tokrat o skrivanju enega purana po imenu Pecan ( v mislih pa ima skrivanje podpredcednika Dicka Cheneya na vrhuncu vojne proti terorizmu ) Levičarski predsednik Zda Barack Obama deli hrano revnim pred cerkvijo v Chihagu. Medtem ko Obama poudarja služenje drugim in opozarja na pomanjkanje v Zda – Bush nadaljuje po kavbojsko. So kdaj v zgodovini že imele Zda še bolj nesposobnega in neumnega predcednika? Kaj pomaga 50 milijonov puranov, ki se danes veselo pečejo v pečicah če so Zda pred gospodarskim zlomom? 
Kdaj bo tam zavel veter sprememb? Počakati bo treba do 20 januarja takrat nastopi nov mandat legalno izvoljen naslednik Busha.

 

Medtem pa na Slovenski notranje politični sceni dobimo letečega veleposlanika Rupla ( ni še znano ali bo letel na metli ali na leteči preprogi ) in  začetek revizije za slavne Patrie! Z letnimi vinjetami so težave, primanjkuje namreč kupcev.

Težave znajo biti tudi z kozarčkom za zdravje, ki ga je še vedno aktualni Ameriški predcednik srknil na zasedanju v Limi prestolnici Peruja! Ne bi bilo nič narobe, če Bush ne bi bil zdravljen alkoholik ki od svojega 22 leta ne pije več! Si lahko ponosna Amerika privošči pijanega predcednika? Sedaj vidite, kako ga kronajo Američani, in kako bi ga šele če bi bili kraljevina? To pa niso – so žal predcedniška demokracija. Kjer ima predcednik skoraj neomejeno oblast in lahko z vetom vrže vsak zakon! Glede na to – da naš predcednik Turk letečega veleposlanika ne komentira lahko rečemo samo da so čudna pota gospodova. Če pa smo malce natančni – dobro pečen puran v izborni družbi mi verjetno ne bi škodil. A z tem ne bo nič. Čokolado z diskonta sem pojedel, naj do ponedeljka verjamem v čokoladne sanje? Najbolj da verjamem v ljubezen, in v najlepše Božično  darilo da se bom do Novega leta zaljubil? Ker sem trenutno še precej oddaljen od tega mi ostaja upanje tipkovnica in optimizem

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Z kom Američani najraje preživljajo zahvalni dan?”

  1. vlatka vlatka pravi:

    lordwales,

    če je zelo hudo, potem človek skoraj ne more pričakovati slabšega.

    VLatka K., sedaj ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !