Vaša srčna dama ?

Pravijo, da je za ljubezen potrebno usodno srečanje – se pravi usoda. Da srečaš ta pravo, je potrebnega veliko časa ali pa se zgodi v hipu. In ko tako berem o nasilju nad ženskami, si ne morem kaj da se vprašam: kaj je tega treba bilo? In nadvse vesel prizadevanja nevladnega društva Beli obroč – tudi glede te županske zadeve objavljene v današnjih Primorskih. Že prav da so novinarji prišli zraven.

Mislim pa da v tej državi manjka nekaj srčne kulture, in mogoče spoštovanja, predvsem do žensk  - saj so nenazadnje ženske tiste ki ohranjajo najbolj napredne in včasih tudi uničevalne prebivalce tega planeta – Homo Sapisensa! Uradno smo enakopravni, toda koliko moških v tej naši Kokoški je pripravljeno sesati, kuhati, prati, pospravljati in zibati dojenčke tudi takrat kadar ni žlahte zraven? Raje se povprečen moški po šihtu zlekne na kavč – in z Slovenskimi novicami in športnimi tekmami preždi popoldne. Rekli boste – to je kliše! Saj ne velja za vse, le za nekatere. In kaj pravite na to da moški v javnosti tepejo ženske? Mimoidoči pa nič. In če gledamo kakšna je razlika med teorijo in prakso enakopravnega partnerstva se lahko malce zamislimo.

 

Na prvem mestu vsakega partnerstva mora biti svoboda, in skupni prijatelji so nuja  - pa tudi kakšna ura ali dan narazen. Vsaka ljubezen se začne z srečanjem in idealno podobo – potem pa se moramo če ostanemo skupaj vsak skupni dan truditi da te idealne ne poslabšamo. Od tradicinalnih problemčkov partnerstva to je smrdljivih štunfov in odprte straniščne školjke in nezaupanja se še noben par ni razšel  - dokler niso prerasli v probleme. Zato kadar ima eden od partnerjev svojih slabih 5 minut se je treba usesti in kalmirati. In poskušati na čimbolj prijazen način zadeve pobotati. Ker če jih partnerja med samo ne bosta jih ne bo nihče. Predvsem pa si je za ljubezen treba vzeti čas – in materializem postaviti na drugo mesto. In ne pozabiti na zvestobo, iskrenost in poštenost do partnerja. Za skupno življenje do konca ……………….. pomaga tudi dober spomin kose gre za obletnice, koliko moških na to pozabi. In koliko žensk pusti moškega ki čaka za randi čakati predolgo? Nihče ni rad sam, leta tečejo, zato se splača na zmenek. Če s ena zmenku ne boste obnašali kot Del boy boste imeli uspeh! Pričakujete pa ne preveč. Leta tečejo, in skupaj se da več narediti kot sam? Vaše izkušnje z zmenki?

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Vaša srčna dama ?”

 1. vlatka vlatka pravi:

  hehe,

  lordwales,

  v vezi morata biti oba dovolj samostojna in imeti veliko dozo spoštovanja. Potem sploh ni problema. Nobenega. :)

  Moje izkušnje?

  Morda kdaj o tem napišem na blog, na kratko pa tole: z vsemi bivšimi smo ostali na dovolj visoki ravni, da se vedno lahko pogledamo v oči in kaj spregovorimo.

 2. eritrocitus pravi:

  Vaja za postavljanje vejic: Naslovni tekst je zahteven, zato postavite vejice po tehtnem premisleku. Naj vam bosta v pomoč Slovenska slovnica ter SSKJ. Kdor bo pravilno postavil vse vejice, dobi nagrado od pisca.

  Hvaležno Besedilo in Vejice

 3. ametist pravi:

  G. Vlatko sprašujem, ali je veliko takih parov, ki zmorejo vse, kar je v njenem komentarju?

 4. lordwales pravi:

  Občutek imam, da ste se zgornja komentatorja ob upoštevanju spodnjega nekoliko zmotila. Za vejice je pristojno slavistično društvo Slovenije, glde Vladke pa je najbolje da ji postavljate vprašanja na njeni strani?

 5. vlatka vlatka pravi:

  ametist,

  upam, da se Lord of Wales ;) ne bo jezil, in bom odgovorila tukaj.

  Ne, ni jih dosti, pa vseeno obstajajo.

  P.S.

  Seveda pa morata ob tem biti skladna, kar pomeni, da morata stremeti k skupnemu dobremu :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !