Vaše Miklavževe želje

 

Poteka pobuda, naj Miklavžu napišemo pismo, samo nikjer ne piše da se bodo te želje tudi uresničile. Večina od nas si želi male stvari, drobne pozornosti, lep nasmeh in prijazno besedo, objem, kakšen poljubček in srečo v ljubezni. Poleg standardnih mandarin, čokolad in fig! Redki pričakujejo mercedesa in sanjska potovanja. Zadovoljni moramo biti z malim, z sreho nad glavo, z prvo službo kakršna koli je že ali šolo ali faks v katerem ste.

 

Vsak je svoje sreče kovač poje Neca Falk  - jaz pa pravim da malce ljubezni ne škodi. In prav tako pravim da za hiteti ni. Vendar če se ne srečate nimate niti najmanjšega upanja na kakršno koli zvezo. Lahko greste na srečanje tudi kar tako. Na začetku ste na nekoliko tankem ledu – ji boste včeč, ste zbrali ta pravo, je ona res vaša srčna dama? ( in obratno )

 

Preveč pričakovati ne gre, vsekakor pa na prvem randiju, zmenku ali srečanju oziroma kakorkoli se že temu reče ne zidajte gradov v oblakih  - botite to kar ste: Iskreni, pošteni in odkriti. Predvsem pa ne lažite, in če isrice zasvetijo ste na dobri poti. Rekli boste, veliko teorij, kako pa v praksi? Hm – ste me dobili! Zunaj pada leden dež, vreme je zoprno in nič optimistično, upajmo na izboljšanje v naslednjih dneh. Ko bomo lahko potegnili nove ali manj nove dile iz garaž in kleti in zavijugali naj stane kar hoče po belih strminah. In če pri teh vijugah ne boste sami v množici, ste naredili korak naprej. To je nekako odgovor na Miklavževe želje, verjemite pa da v množici najti idelnega partnerja ni lahko.

 

Prihajajo dnevi, ko bomo mislili tudi na tiste, ki nimajo niti strehe nad glavo in jim že ena poklonjena mandarina ali čokolada, da o drobižu ne govorimo preveč ogromno pomeni. Znani so kot klošarji, in kljub splošnemu prepričanju da so vsi Kralji ulice pijanci so mnogi popolnoma trezni. Usoda se je poigrala z njimi, zato brez zadržkov kupite njihov časopis. Tako jim boste bolje pomagali kot če boste dali nekaj kovancev!

 

Srečanj z osebo nasprotnega spola naj vas ne bo strah, saj več kot ne ne bo rekla. In prepričan sem, upanje je vedno, samo še kakšen korak je treba narediti. Raje ljubezen kot depresija!

Seveda tudi pri ljubezni se splača hiteti počasi. Zato tudi če ste zaljubljeni, ne pozabite na vaše in skupne prijatelje! O tem je veliko pisala psihologinja Sanja Rozman v sanjah o rdečem oblaku


 • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Vaše Miklavževe želje”

 1. vlatka vlatka pravi:

  lordwalws,

  več izkušenj ko imaš s prvimi zmenki , manj se sekiraš z naslednjimi prvimi.

  Ko se spomnim tistih prvih, prvega se ne niti zares ne spomnim, sem vedno razmišljala: kaj bo, kako bo…, kasneje, dooooolgo kasneje, pa mi je bilo vseeno.

  Prepustila sem se samo energiji, in bilo je čudovito. Brez zadrega, brez razmišljanja o čemerkoli, razen o samem “trenutku”.

  In pravzaprav povsod delujem tako. kar se da spontano :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !