Koliko nas stanejo Božično Novoletne čestitke?

 

O vsakoletnem fenomenu in ritualu in največji zabavi Slovencev in Slovenk bi se dalo kakšno reči. Preden pa dorečemo, pomislimo na milijone pisemskih voščilnic z vsemi dobrimi željami, in se zavemo: Boljšega recepta za boj proti recesiji ne bi mogli dobiti.

Kasirajo poštarji, izdelovalci voščilnic, izdelovalci kuvert…………….

 

Poleg porabe časa, da vsej žlahti, prijateljem in znancem napišemo srečnega pa zdravga ali pa tudi kaj bolj  osebnega, smo deležni še nekoliko stiskanja in izbornih vonjav po poštah, in tako mora Večerov politični satirik, 20 minut stati na pošti za oddajo pogodbe za 2009. Materiala na nov štof se je v tistih 20 minutah nabralo, pa ne vem če je to za objavo? Ena in ista vprašanja, apatičnost, rutina. Pa smo za to šli v Evropo? Sem tiho – ko je folk vpisoval delnice Nkbm sem se jim smejal. Kaj pa naj bi drugega. In še vedno se smejem, mene niso nategnili!

 

Odločil sem se, da letos zaradi recesije Nobenih Božično Novoletnih voščilnic pisemskih dobrih želja. Ne in pika.

Prihranjenih 15 €vrov bom z veseljem porabil za randi, kadar bo, se pa zavedam da se ljubezni z denarjem ne da kupiti. A tudi pijače in tortic z ljubeznijo verjetno ne, z denarjem pa brez težav. Slovenci in Slovenke smo narod navad, pa naj stane, diši in se čaka kolikor hoče. Temu bi rekli sindrom mase. O Novo letnih darilih tokrat ne bi. Prav prijetno mi je tekati z skoraj praznih vozičkom po polnih nakupovalnih centrih. A neke posebne evforije letos ne čutim, a osebno sem po 20 minutah pregledovanja 3 stojal dvd v Sparu po 20 minutah doživel razsvetljenje, evforijo in šentiment obenem, dobil sem zadnji dvd Kaj žre Gilberta Grapa z več kot odličnim Johhnijem Deppom in Leonardom di Caprijem leta 1993 še povsem nepoznanimi igralci. Nekateri pravijo da so še nekoliko bolj v riti, drugi da tenko finančno piskajo, tretji da jim gre finančno precej na tesno. Kot oseba, ki ji noben pos terminal še ni zavrnil nobene kartice in kot osebi, ki uživa visoko bonitetno zaupanje v moji Nkbm in pri trgovcih grem v manj vesel januar finančno stabilen kot že dolgo ne. Pri ljubezni imam sicer določene težave, a saj veste tam kjer so težave, je še upanje. Verjamem v ljubezen, v sorodno dušo in komaj čakam da ta Ljubljanska Novo letna kramarija konča. Ljubljana utegne biti po Novem letu veliko lepša, čeprav bo premogla manj Božičnih luči. Zato ne iščite luči v štanc Novo letnih voščilnicah, najdite jo v sebi, svojih bližnjih in v osebi, z katero ste se ljubezensko in intimno zbližali. Zato naj vas čez praznike greje predvsem ljubezen pa še na kurjavi boste prišparali.

Srečno v Novo leto Slovenija, upanje nam kljub recesiji ostaja!

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Koliko nas stanejo Božično Novoletne čestitke?”

 1. babica Zlatka babica Zlatka pravi:

  Tako je. Če bi pa radi vseeno pošiljali kartice, jih lahko brezplačno pošiljate tule: http://zlataleta.com/e-razglednice/

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  te, elektronske, so zastonj, so avtorske in lepe:
  http://zlataleta.com/e-razglednice/

 3. M&M M&M pravi:

  avtorske tudi kar sama naredim, sicer elektronske, ampak jebat ga, cajti so taki :)

 4. Bozo Tic pravi:

  Res vas ima veliko ljudi probleme s tem, da ste po drzavljanstvu in narodnosti Slovenci. In potem delate krivice nedolznim ostalim Slovencem. Ja, a zdaj bos pa rekel, da smo narod navad zato, ker mnozicno napadamo trgovine ob Bozicu, Valentinovem ipd.? Zunaj pac ne (v Evropi in razvitem svetu)? Tu se ne strinjam s tabo.
  Se pa strinjam s tabo glede ljubezni in denarja. Pa z vsemi, ki so do zdajle komentirali. Sam sem zaposlen na posti in naceloma ne posiljam konvencionalnih voscilnic; jih je tako in tako prevec. Za primerjavo pa predstavo (malo mimo teme, ampak naslovu primerno): obicajen dan na posti, kjer jaz delam, sprejmemo 1600 pisemskih posiljk v prenos, v spici decembra (to je nekako od 20. do 24.) pa v povprecju okrog 25k pisemskih posiljk.

  Vesele praznike vsem skupaj!

 5. Uršula Uršula pravi:

  jaz svojo elektronsko ravno delam … nekaj manjših težav še odpravim, pa bo . …
  če pa ne bo, grem pa res na zlata leta ponjo ….
  boljše, kot pa na pošto v vrsto stat …

 6. vlatka vlatka pravi:

  lordwales,

  jaz jih pošiljam. Po pošti. nekaj jih bom preko elektronske pošte, oz. sem že . vsem slupaj. In seveda bodo sledili tudi telefonski smsji.

  A več kot jih pošlješ, več sreče imaš, in zato ne gre pri tem škrtariti. :)

  Vse lepo ti želim, in itak sem ti že na mojem blogu :) :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !