Božični večer

 

Božični večer je čas ko se vsi – verni in neverni zberemo v krogu družine, prijateljev, žlahte. Poskušamo pričarati neko posebno vzdušje – čeprav letos zaradi recesije ni čutiti neke posebne evforije. Lani je bil po dolgih letih Božični večer in Božič dan ko nisem bil doma. Bili smo na poroki. Velika fešta na kateri se je kar trlo žensk v najboljših primernih letih. Tam nekje okoli 30! Kot je nekje zame že značilno se nekako nisem ogrel še manj pa težil nobeni. Kaj jaz vem – privlačijo me drugačni načini spoznavanja žensk. V mislih imam predvem mailanje. In blogerke. To je nekako moj svet po prvi službi. Če gredo moški vsak večer v bife gremo blogerji zvečer vsaj eno uro blogat in pisat nove poste. Čeprav pošteno priznam da se za nobeno Blogerko po več kot letu Bloganja nisem ogrel ne srečal z nobeno. Zaenkrat. Po eni strani mi ostanejo nekateri nasveti Adija Smolarja, ki pa jih ne kaže upoštevati. Po drugi pa upanje.

 

Kaj velikega na družabnem področju se zame čez praznike ne bo dogajalo, razen službe, na turistke pa nekako ne padam.  Po Novem letu pa utegne biti bolje. To sicer vsi pravijo, no ja do Ljubljane bom upam le zmogel. Tudi če ne bom z nobeno zmenjen vsaj malo pofotkat in se razgledat. Zakaj pa potem imamo glavno mesto? Spoznati sanjsko žensko so mogoče sanje, a močno upam da ne bova z Helenco prej dočakala Abrahama kot kaj našla? Helenca ima večje šanse kot jaz, saj je študentka, in če ne bo preveč izbirčna bo med tisoči Ljubljanskih študentov kaj primernega našla. Meni ostane samo randi. Oziroma čajček in pogovor. Res pa je, da se ne mudi nikamor.

 

A kaj narediti, če ti je všeč, ti je simpatična, te privlači……………………… a njenega gsm ni od nikjer?

Čakati na srečanje?

Kaj pa če ne bo ta prava?

To so dileme, ki presegajo Božični večer, sedaj si želim samo malo miru. Prepričan pa sem, da so mi so zvezde in horoskop naklonjene. Posebej me je razveselil naslednji stavek v današnjem horoskopu Nogavičarskega dnevnika:
SPOZNALI BOSTE, DA SE V NEKI OSEBI SKRIVA NEKAJ GLOBJEGA IN VZNEMIRLJIVEGA! Koliko pa naj bi bila stara za mojih 42 let idealna ženska mojih sanj?

 

 

Nekje v zvezdah pa se zapisuje moja srečna ljubezenska zveza.

Lepo je verjeti v sanje, Božični mir in mir in vse dobro na tem svetu. Tudi kot ateist, ki v boga ne verjame, verjamem pa v boljši svet, več ljubezni in razumevanja.

 

Barby Blond hvala za Novo letne želje, teh rabimo kar nekaj,

Nenazadnje le najdemo tisto luč na koncu tunela.

Prepričan pa sem, da tudi prava gsm številka k temu pripomore.

Le malo poguma je treba zbrati.

Problem pa je v tem, da tista ki mislimo da nam je včeč,
vidi sorodno dušu nekje drugje. A poskusiti ni greh, kaj ne Slovenija? In predvsem ni za hiteti. Zato miren Božič vsem ki te vrstice berete

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Božični večer”

 1. vlatka vlatka pravi:

  lordwales,

  povsod jo iščeš, v resnici je pa čisto blizu tvojega doma :) :)

  Lep božični večer. Preživi ga čim lepše. :) :)

 2. dare dare pravi:

  Blogerke? Maili? A ni to malo riskanten način pecanja? Kako lahko veš, kaj je na drugi strani žice? Tam je bilo pa trideset bab! Ja, no!

  Hvala enako, miren in srečen božič in novo leto tudi tebi….(kriterije pa le malo prilagodi… :) !

 3. lordwales pravi:

  O kriterijih in kritikah bis edalo marsikaj povedati.
  Berite to predvsem kot teorijo.
  Določenih zasebnih zadev ne razlagam na blogu.

 4. vlatka vlatka pravi:

  lordwales,

  nihče tega ne zahteva, samo, da je tebi fajn :) :)

 5. dare pravi:

  Samo dobrohoten nasvet. Sicer pa, kakopak , sam veš kaj je zate dobro! lp

 6. likeanja pravi:

  Prišla bo..kot veter zavije okrog vogalov..skrivnostno in odločno
  Dotaknila se te bo..kot veter, ki nam zapiha v obraz in nas zamaje
  ..prišla bo..
  p.s. Pravijo, da pride, ko najmanj pričakuješ..pusti (mo) se presenetiti :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !