Tud vam grenijo živce reklame?

Tud za Božič ne dajo miru. Ne na javnih še manj na zasebnih televizijah, da o radijih ki jih ne poslušam ne govorimo.

Ene in iste, na en in isti način, kot da ni drugih načinov kako potencialne kupce prepričati v nakup.

 

Eno od Slovenskih podjetij, ki je fer do kupcev in ima najnižje cene tehnike in splošne galanterije je Kranjski Merkur. Nekajkrat na leto dajo še dodatnih 5 % , če nakupujemo z Merkurjevo kartico še najmanj 2 % !

 

Medtem ko oglaševanje velikega živilskega trojčka najeda živce, in kupcev je vsaj pri najboljšem sosedu občutno manj. Potem še Don kihotovski poskusi prodati novo blagovno znamko pralnega praška Duel  - isto kot Eskimom prodajati hladilnike. Slovenci in Slovenke prisegamo na Persil, čokolado Gorenjka in tunino Rio Mare. To so paradne blagovne znamke naše recesijsko ponosne Slovenije ( beseda recesija bo očitno prva beseda nove generacije Slovenskih državljanov pred mamo in tata ) ki rešijo vsakega trgovca z živili. Da pa bi Slovenci in Slovenke kupovali tunino Calvo in neki neznani pralni prašek Duel dajte no, Konja za katerim se praši se ne zamenja.
Potem še vse te reklame naše Loterije – več boste dobili če boste pošteno delali. Res pa je, da kapitalizem propade brez reklam, in hvala bogu da se da vsaj dvd filme gledati skoraj brez začetnih reklam, filme pa popolnoma brez.

 

Svojevrstna parodija proti turbo kapitalizmu je Češka Komedija Češke sanje o neobstoječem trgovskem centru, od katerega je zgrajena samo kulisa. Absurdnost kapitalizma se kaže v lepoti trgovskih centrov, novih katedralah potrošništva! Kje so že prijazne majhne trgovine tete Eme kjer se da z prodajalci prijazno kramljati in se nikamor ne mudi? Vse za dobiček, in tako uboga reva na blagajni za minimalno plačo ni čisto prepričana o dnevnim popustih. Tako kot je brez osebno v trgovskih centrih je redko kje. Ljudje se sicer srečujemo, klepetamo a smo v mislih pri ugodnih nakupih in ne sogovorniku z katerim klepetamo. Se znamo Slovenci in Slovenke še družiti izven trgovskh centrov? Kot tisti slavni referendum o zaprtju trgovin ob nedeljah. Da bi ljudje lahko v miru šli k mašam naše največje cerkve. Pa nič od tega. Religija nam nekako ne gre najbolje, nakupi pa do zavrnitve kartic brez težav. Saj je vse na odloženo plačilo! No vsaj danes je mir pred trgovskimi centri, ker je Božič. Zato če ste slabe volje, depresivni, nesrečni, osamljeni in zaljubljeni v osebo ki ne ve za vaša čustva nikar kompleksov zravit v trgovskih centrih. Zdravite jih predvsem z sexsom če imate z kom, v naravi oziroma na sprehodih, kavici v kavarni in knjižnici ter če se vam prej našteto en da z bloganjem. Trr vam bo hvaležen. Trr je bančni račun! Ima samo eno slabo lastnost: Hitro pade v rdeče. Pa verjamete da z tem ta rdeči nimajo nič. Prej pos terminali.

Ste zdaj boljše volje, ko ste prebrali te vrstice?

 • Share/Bookmark
 

27 komentarjev na “Tud vam grenijo živce reklame?”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Vsekakor imam od trgovine več kot od cerkve, če pomislim samo na nedelje, a teden ima sedem dni. Na reklame sem pa zaradi velike in stalne količine postala imuna.
  Način življenja je tak, da nam odžira kvaliteten čas, to, da prideš iz službe ob petih ali pa še kasneje, je kapitalizem, ne trgovina ob nedeljah, ker med tednom nimaš energije za nakupe. Tudi nujne. Saj od nečesa je pa treba živeti, vse menda ni potrošništvo. To, da me zasipajo z reklamami, je pač stvar konkurence. Vsi mi ponujajo najboljše in najbolj ugodno. Računajo s tem, da me bodo prepričali. Vse povsod tam, kjer ne gre za Persil, Gorenjko in rio mare.
  It’s free country. V glavnem me ne zanima, si kar v trgovini ogledam. Ko si vzamem čas. Običajno ob nedeljah. Čim bolj brez panike, umirjeno in premišljeno.

 2. Nejc pravi:

  Kaj mi bo cerkev, če pa vse dobim v trgovini.

  O referendumu: nevem, zakaj bi mogli zapreti trgovine? A zato ker raje hodimo v trgovinino? Mogoče bi pa cerkevene institucije uvedle nov in boljši pristop, če že rabijo več ovčic. Ampak nekaj dela bi pa bilo treba vložit, ja…

 3. lordwales pravi:

  Z obema se strinjam. Smo svobodna dežela. Nimamo enakih, še manj pa enakopravnih možnosti. To da delaš čez praznike, še ni toliko moteče, problem
  je da z poštenim delom niti do stare korete beri abta ne prideš.

  Glede na to, da so trgovski centri nove katedrale potrošništva kdo bo še hodil na maše? Skrbijo pa me plače trgovcev, a očitno smo se odločili za turbo kapitalizem. turbo ja, samo pridelavskih plačah s eta turbo ne pozna. Pozna se predvsem tajkunom.

  Se pa tolažim z tem: Oni so zaradi borznega padca zgubili milijone mi reveži pa nekaj drobiža.

 4. Maksi pravi:

  Ti to z kranjskim Merkurjem resno?

 5. Irina pravi:

  Vatikan sledi življenskim trendom in je ravno te dni ponudil molitve na mobilniku. Skratka ob brskanju po policah katerega od nakupovalnih centrov, lahko po novem izbereš tebi ljubo molitev in opraviš oboje hkrati. Moliš in hkrati nakupuješ.

 6. Toni pravi:

  Zavajajoč članek o zavajanju – popoln!
  Bom tudi v bodoče raje prebiral reklamni material

 7. Maj pravi:

  Mene reklame niti ne motijo saj jih gledam oz. prelistam samo, če si to želim.

  Izjemno pa me motijo Hoferjeve reklame.
  Namreč, če se nek izdelek reklamira mora dejansko tudi biti na zalogi, ne pa tako kot pri Hoferju kjer že po petih minutah vsega dobrega zmanjka.

  Merkur je v tem pogledu mnogo boljši.
  Zadnji dan akcije sem robo naročil po internetu in ker jo niso imeli več na zalogi so mi isto zadevo poslali čez par dni in to po stari akcijski ceni.
  Tudi v trgovini se še večino stvari da dobiti tudi zadnjo minuto akcijske ponudbe.

  Pri Hoferju sem pa že čakal pred odprtjem pa mi kljub temu ni uspelo ničesar dobiti saj so verjetno trgovci še pred odprtjem sami pokupili tistih par res dobrih zadev.

  Pa lepe praznike želim.

 8. Rafael pravi:

  Če te je, kdo naučil ali si prišel sam do tega, da delaš, kar najrajši in najboljše narediš, potem ni panike glede zaslužka. Je pa res, da je počitek, del dela in kdo to ne upošteva prej ali slej pride v težave. Da je nedelja prosti dan ( ne delovni dan) ali pa kateri drugi dan v tednu je pa že stara kmečka logika pogruntala. Na reklame, se nikoli ne jezim. Včasih jih tudi pregledam na hitrico.

 9. metuljček pravi:

  Trgovine ob nedeljah in praznikih zapret, tajkune pa na Goli otok. Izgleda, da smo svobodna in demokratična država za vse državljane, razen trgovce, tiste za pultom, da ne bo pomote. Vam, spoštovani potrošniki, ki ob nedeljah ne veste kaj bi sami s seboj, pa bi od srca privoščil en mesec dela v trgovini, in ko bi dobili plačo vas bi minilo hoditi po nakupih. Raje se posvetite otrokom, ker med tednom nimate časa.

 10. Nejc pravi:

  LW, ja, nekako je res, samo niso plače slabe zaradi tega, ker je trgovina odprta. Bi bile slabe tudi, če bi bile zaprte. Poklic trgovca je pač tak, da občasno ob nedeljah dela. Kot tudi policist, carinik, pa še kdo.

 11. Matej pravi:

  hehe maš res

 12. Maj pravi:

  Trgovine naj bodo kar odprte samo obvezno je treba določiti dodatek k plači.

  Za nedeljsko delo bi moralo biti plačano dvojno, za praznično in nočno trojno za take velike praznike pa četvorno.

  Potem pa naj imajo trgovine odprte če se jim splača.

 13. Matjaž pravi:

  Nevenka spremeni hrano,jej manj oz,nič mesa pa ne boš utrujena pa še bolj trezno boš razmišljala kot sedaj

 14. dr. h.c. Peter Legiša pravi:

  Kaj s tabo je vse v redu?? Kje te ti živiš???? V SLO zagotovo ne…Slovenci pa zavedni in zavedni pri blagovnih znamkah??? Lepo te prosim…

  verjetno sem edini Mariborčan, ki kupuje le Etine izdelke, Alpsko mleko, Gorenjko, itd.,itd..

  samo da je poceni, da je Hofer, da je Lidl…samo da je poceni!!!!

  To je moto Slovencev in jugovičev pri nas. Ni važno, če je iz dreka, ali če bom fasal raka, važno da je v Hoferu tri cente ceneje!!!

  Burek pisec

 15. metuljček pravi:

  Če spremljate TV, potem ste opazili, da Merkur oglašuje popuste do 90 % samo ta petek, to je 26.12. – dvojni praznik, dan državnosti in Štefanovo. Me samo zanima, kaj bodo od tega imeli prodajalci, razen pokvarjenih praznikov?

 16. metuljček pravi:

  Poglejte Mirka Tuša, obogatel je s trgovsko dejavnostjo in medtem, ko tudi najrevnejši državljani kupujejo pri njem vsaj osnovne stvari, ker za kaj več nimajo sredstev, si je ON omislil izlet v vesolje. Dobro, nihče mu ne krati te pravice, vendar, to je sramota brez primere. In, če ga kdo od komentatorjev osebno pozna, naj mu da tole prebrati, hvala.

 17. Maksi pravi:

  Prodajalci bodo imeli delo in plačo! Imajo tudi praznike. Če še niste opazili je imel Merkur takih akcij v decembru najmanj tri že.

 18. Alex pravi:

  Bedaki ! Kdo pa pravi ,da morate k maši. Toda zaradi oslov (lenih ,ki se vam ne da nabavit fasinge spotoma iz službe) morajo delati trgovke ob nedeljah za 550€.
  Mislite ,da one niso rade proste. Večinom ob nedeljah nabavljajo mestni ljudje to pa zato ,ker ko pridete iz službe se vležete na kavč ne zaradi utrujenosti ampak zaradi lenobe. Ljudje na deželi spotoma nabavijo fasingo potem domov in fušat ali kaj postoriti okoli hiše …
  Skratka ob nedeljah ne vete kam le v trgovino delat gužvo nato na kavico potem utrujeno domov od nakupa in klepeta ob kavici pa hitro na kavč.
  Skratka ste brez domišlije in leni.

 19. dragoceni pravi:

  Tudi Merkur ni fer. Zakaj hudiča kartice ? Naj dajo po defoltu cene -2% pa je. Ne pa da moraš še en kos smrdljive plastike vlačiti za seboj.

 20. metuljček pravi:

  Da, Maksi, že tri, vendar govorim o prazniku, 26.12., ki ga bodo imeli prodajalci na delu. Sicer pa poznam nekaj prodajalcev in tudi vem, kaj in koliko dobivajo, za posrat.

 21. ekonomist pravi:

  Preprosto, če vas reklame motijo nalimajte na poštni nabiralnik tisto nalepko in jih ne boste več dobivali. Sam osebno pogledam reklame, da vidim kakšne novosti so na trgu.

 22. vlatka vlatka pravi:

  Ljubim rekame, sploh odkar imamo Pikija :)

 23. likeanja pravi:

  Tale moj komentar je namenjen predvsem zadnjemu odstavku. Mimogrede sem sebe kar zverzirala, da reklame samo poberem iz nabiralnika in jih vržem v koš, ki je pod njim in tudi načeloma se izogibam vsem pritiskom potrošništva. Moram rečt, da mi zaenkrat kar ratuje. Vem kaj rabim in to kupim, z ostalimi stvarmi se pa ne obremenjujem in če mi kaj ne paše pač tega ne naredim. Seveda pa se tudi ne obregam med ljudi, ki delajo drugače. Vsak ima svoj life.
  Sem pa imela to srečo/nesrečo, da sem pri svojih 20 -ih letih vsak dan gledala ljudi, kako so preživljali svoje proste dneve v velikem nakupovalnem centru. Tudi ob sobotah, praznikih so se drenali pred centrom z otroci, zunaj pa je bil lep in sončen dan..Nočem in ne smem bit kritična do njih, lahko pa sem do sebe in to, da mogoče 1 x ali 2x na leto zavijem po nakupe v trgovski center mi je čisto dovolj. Ostalo pa nakupujem v manjši trgovinici, tako sem se izognila tudi gneči za vse praznike, sem jih raje preživela z družino, prijatelji in v naravi..to meni največ pomeni.

 24. NATAŠA pravi:

  Načeloma nimam nič proti reklamam, se pa vsake toliko časa res znajde kakšna , ki mi para živce ! Po tunini CALVO (pa še bi se kakšna vmes znajdla) je definitivno prava grozljivka – REKLAMA ZA PRAŠEK DUEL! Tudi če bi mi ga kdo zastonj podaril, ga samo zaradi OBUPNE reklame ne bi hotela uporabljat.
  Me zanima kdo je to reklamo naredil – pogruntal??? Po moje se sploh ni vprašal o namenu, ki bi ga naj reklama dosegla . torej, da se izdelek čim bolje iztrži.

 25. lordwales pravi:

  Pravzaprav sem enakega mnenja, če se prav spomnim, sem o tunini calgo preimenovani calgo napisal 2 humoreski.
  Pa ni nič pomagalo.
  Dobili smo duel

 26. marhi pravi:

  jaz pa upam, da slovenci NE bomo več prisegali na persil ali še huje ariel. p&g (proizvajalec ariela) je najhujše podjetje na svetu, saj opravi največ poskusov na živalih. henkel (persil) ravno tako testira na živalih. najboljše bi bilo kupovati izdelke od saponie, a pralnega praška faks žal ne držijo v običajnih prodajalnah. imamo pa slovenski prašek duel in luna, ki nista testirana na živalih. če mene vprašate, kaj je bolj pomembno, kako kvalitetna je reklama ali koliko krvav je določeni proizvod je definitivno bolj pomembno drugo. mehčalec pa lahko kupujete ornel (od saponie) ki je v naših prodajalnah. preverjajte beli in črni seznam proizvodov in se ne ravnajte po reklamah! testiranje na živalih ni potrebno oz je obsojanja vredno in moramo bojkotirat takšne proizvode!

 27. Blagica pravi:

  MARHI s tabo se edino strinjam 10000000000000000000% bolj pametnega odgovora nism tuki vidla kot tvojga, zelo inteligenten si…, Svaka cast!

  Ja kot ti jaz tudi osebno, samo izdelke ki niso krvavi kupujem pa tud ce smrdi :D , ne bom podpirala trpljenja ki ni normalno kaj delajo z zivalicami da si glup clovek opere hlace, mamo izdelke ki niso odurni in krvavi pa operejo bolje kot ta sranja kot so ariel,persil…,
  Ljudje zbudite se, cas je, poglejte video posnetke kaj delajo zivalicam, zato ker je najcenejsa izbira in najbolj odurna..vi pa ste usi”pametni”….

  Cas je da se borimo za pravico in mir ne pa brutalna mucenja in ubijanja!

  Peace&love!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !