Zakaj pa ne na Slovaško kar z €vri?


 

Naš Kučan je lepo povedal: Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan. In dokler se sanje ne razblinijo je vse v redu, ko pa kakšne potovalne sanje postanejo resničnost se utegne zgoditi luknja na trr računu. Lep primer je Aquacity v Popradu, industrijskem mestu ob vznožju Visokih Tatr na Slovaškem? Ki je izhodišče tiste znane Električne železnice v turistična letovišča. Pa še prejeli so zeleno turistično nagrado. A moji prihranki kopnijo kot sneg pomladi – varčujem očitno v napačni valuti Britanskih funtih.

 

Če pa bom slučajno pri Slovenkah zvisel, mi ostanejo še Slovakinje, jezik je zelo podoben, vendar bom za vsak slučaj še prej šel na kakšno Blogersko srečanje. In če bom znižal kriterije potem morda le dobim kakšno kelnarco ali kuharco. Če pa Lorda Walsa poznate, ne znižuje ne zvišuje kriterijev, pač zadeve prepusti toku. Sedaj, ko je kar dvakrat ta teden bil bloger dneva, in prvič prejel več kot 20 komentarjev, nima razlogov za depresijo. Če zanemarimo porušene kandelabre, ki so ta moj del Evrope električno odrezale, pa še Internetni mrk zraven, smo bili včeraj korak bliže katastrofi. Ostati brez interneta, to pa ni lepo?
Koliko ljudi spoznaš z bloganjem, pa počakajmo še malo – slej kot prej bodo vsi blogi še video podprti, tako da bomo lahko še klepetali. Samo kako bo potem z pisanjem? Če gledamo Internetne novičarske portale zaradi njih ni naklada časopisom prav nič padla, celo nekaj zrasla je. Tako je z blogi, pisalo se bo vedno. In nestrpno pričakujemo prvega Blogerskega junaka ki bo del postov v knjigi izdal. Problem blogov je, da bodo živeli toliko časa dokler bo ponudnik prostora na spletu smatral da ima od tega kakšno korist. Na srečo vsak ponudnik prostora dela back upe. Če jih pa še vi toliko bolje.

 

Slovaška bo 1 januarja dobila €vro in močan dvig cen. Če k temu še prištejemo še Slovakia €vro boom kakor v Sloveniji leta 2004
se bojim da 1000 €vrov za 10 potovanje za eno osebo ne bo dovolj. Bolje da razmišljam o randijih. Kriteriji? Ponižal pa se ne bom – in na ona – on ne grem. V Ljubljano pa po Novem letu grem  - pa če bo randi ali ga ne bo. Za en popoldne. In ko takole gledam brhke in mične deklice v tem na veliko reklamiranem Aquacity so resna konkurenca Slovenkam. Le nasmeh imajo malce preveč vzhoden. Ker sem na zahodu sem še vedno mnenja da čez Slovenke jih ni. In oboževalke da se razumemo. Zakaj pa ne na Slovaško kar z €vri? Preprost odgovor: Ker je trenutno €vro najbolj stabilna Evropska valuta

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Zakaj pa ne na Slovaško kar z €vri?”

  1. dare pravi:

    Mislim, da se bo dalo na Slovaškem kljub vsemu shajati , saj bi morale cene vseeno biti nekoliko nižje kot pri nas. No, vsaj kolikor je meni znano glede njihovega standarda!

  2. vlatka vlatka pravi:

    Le nasmeh je (lahko) bolj grenak ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !