O poteh in stranpoteh Novo letnega zapravljanja za darila in zabave

 

Pot Spominov in tovarištva smo dragi moji že zdavnaj zamenjali za pot potu in kapitalizma, in če se lahko tako izrazimo, smo
sedaj še malce globje v riti. Recesija nam uspešno pobira prihranke, povsem ne pomembno je v kakšni valuti in koliko varčujemo. Na delnice nihče ne pomisli več, manj zgubite če ta denar preprosto poklonite.

 

Drugače poleg mraza in burje če smo na toplem in če nimamo te dni prezahtevne službe, nam skoraj nič ne manjka, čokolad, sladkarij in pomaranč imamo skoraj preveč. Tudi svobode nam ne manjka, pravzaprav kaj nam sploh manjka? Evropo imamo, Evropskih plač pa še dolgo ne, a se lahko tolažimo da nam od vseh novih polnopravnih članic Europske unije gre najbolje. Gre nam na bolje, pa če to opazimo ali ne. Če imamo minimalne dohodke, niti težav z pre dragimi avti in potovanji nimamo, posebno za Novo leto pa smo najraje doma. Saj tako največ prišparamo. Zakaj plačevati cene visoke turistične sezone če lahko gremo na dopust v cenejši turistični sezoni.

 

In jezit se nima smisla, če nam trikrat na teden gre adsl internet, kaj zato imamo srečo. Lahko bi šel tudi petkrat in mogoče še večrat. Glavno da imamo luč, ker je ta v teh temnih časih pomembna. Da nam razsvetli našo bedo in blišč, da nas opozori da imamo na koncu tunela luč in da nam da upanje. Da so vsi programi tako nacionalnih kot komercialnih in lokalnih televizijskih postaj za praznike katastrofa tega ni treba verjetno preveč poudarjati. Važno da naše življenje ni katastrofa. Bolje liberalni individualisti kot kapitalistični populisti, ki zaradi mase in tekanja na masovne prireditve še dodatno izgubljajo svoje težko prislužene Evre. Zakaj trošiti denar za papirne Novoletne čestitke, zakaj trošiti denar za pre drage Novo letne zabave, če lahko sedaj ko je vse pre drago lahko svoje želje, občutke in pričakovanja izrazimo tudi skoraj brezplačno.

Kdaj smo nazadnje obiskali znance prijatelje in žlahto? Če se tega ne spomnite, potem je skrajni čas, da jih obiščete, pa bodo povsem zadovoljni tudi če jim nobenega darila ne boste prinesli. Če jim boste dali prijazno in toplo besedo, in jih predvsem poslušali, boste nekaj naredili kako se je že v socializmu reklo za med človeške odnose.

 

Da smo v času Božiča in Novo letnega pričakovanja saj v Novem letu vse bolje bo, še za spoznanje bolj osamljeni, je itak znano. Kdo pa bi se sedaj ukvarjal z med človeškimi odnosi, če je treba hitet po nakupih, saj brez daril ne gre v Novo leto? Kaj potem, če v tej silni naglici ne najdemo časa za kakšen klepet ali obisk, važno da darila bodo, drugo ni važno. Če prej ne, družili se bomo za Silvestrovo zaradi vseh službenih in nakupovalnih obveznosti, in potem ko bodo vsa  darila odvita, in bodo obdarjenci skakali ali pa tudi ne od veselja, če bodo mogoče dobili že tretji set porcelana, tretji palični mešalnik ali tretji enak glasbeni cd kaj potem?

 

Ko bo Novoletna evforija mimo in ko bo dve tretjini kot se je v socializmu reklo delovnih občanov spet v velikih pufih, tretjina ker ni kupovala Novo letnih daril in ni pisala papirnih Novo letnih čestitk v plusu spet svet vrtel naprej. In pregovorno suhi januar bo za decembrsko varčne najlepši mesec Novega leta. Poleg dodatnih trgovskih popustov še plus na trr računih.

 

Ni to najlepša Novo letna čestitka?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !