Že odštevamo Slovenija? Za novo leto 2009 za kaj pa drugega?

 

Pravzaprav če sem iskren in pošten, kljub temu da sem že drugi teden doma in to brez tiste pregrešno grenke temne čokolade od Strička Hoferja, ki je ne nese nobena čokolada vijoličastih krav kljub sladkobnosti se izteka zame eno najboljšeh let odkar sem na tem vrtečem se svetu  - Najboljši Lorwalesov letnik 2008!

 

No ja, ravno sanjske in sorodne ženske mi nekako ni uspelo dobiti, priznam pa da sem se zaradi moje lenobe očitno premalo trudil. Ker depresije, ne slabe volje ne poznam, pa tudi samozavesti imam preveč se pravzaprav mojim objavljivim in tudi plačanim uspehom ne čudim več. Presegel sem samega sebe  - saj me tipkovnica komaj dohaja. Zavedam se kvalitete napram kvantiteti, in da ni vse v hiperproukciji.

 

Predvsem pa sem to leto preživel zelo zdrav, ne spomnim se da bi kaj bil bolan, no ja marca me je na dopustu nekaj zvijalo pa
sem kljub minimalni vročini šel na dva pohoda. Tako da lahko potrkam na les. In še malo in kristalna krogla na New Yorskem Trafalgar Squaru se bo dotaknila tal in svet bo zaplul v novo leto 2009.

 

Pravzaprav tudi na prehodu iz starega v novo leto ostaja tisti večni problem: Kdo bo zavrtel tisto ta pravo gsm številko. Gre pa nekako takole: Pokličeš pravo osebo, slišiš njen glas po začetni tremi pogovor steče, tudi če ne poveš nič bistvenega, in če je to sorodna duša se ti občutek topline razlije po celem telesu. Seveda pa je še vedno težava, kdo bo poklical prvi. Ženske ne bodo, se pravi da mora moški. Čeprav se mi je pred leti zgodilo, da me je poklicala ena ki bi lahko bila moja šansa pred leti, jaz pa sem mečkal in se obiral, pa nič izbral. Srečno poročena.

 

Priznam odkar je v Novi Gorici Qualandija sem se malce polenil, vednar me morate razumeti, da se po več kot 200 pohodih v moji bližnji in daljni okolici človek nekako naveliča čez drn in strn cel popoldne. Leto nazaj sem se zaradi padca meje pošteno natelovadil po raznih bivših mejnih prehodih, v Furlanskem mestecu Farra pa pošteno ozebel. Vendar po Novem letu, ne to ni samo obljuba, bom več potoval, tudi v Ljubljano. Trenutno pa je precej mraz, in noben ne omenja da mu je prevroče. In ker mi ni treba trošiti ne za Novo letne zabave, ne za darila, še manj pa za Novo letne voščilnice me zelo vleče tja kjer sem že dvakrat bil – na peš pohod od Simonovega zaliva skozi Mesečev zaliv in Zaliv Svetega križa mimo najvišjega klifa V Strunjanskem zalivu do Vile Tartini oziroma Strunjana. Tam si človek resnično odpočije živce, telo in dušo. Ja, letos sem presegel samega sebe – saj me tipkovnica komaj dohaja. Skritih želja za naslednje prihajajoče leto pa nimam. Je pa ena ki si jo najbolj želim: Naj mi prinese ljubezen!

 

Kariero političnega satirika in blogerja imam, prvo službo tudi!

 

In ni slaba ideja piškotki, čajček in malo stiskanja z sorodno dušo za naslednji Božič. Po možnosti pa že prej. Samo ljubezen. Vendar sem pripravljen tudi na to da izvisim. Zato pravim: Pustimo se presenetiti!
Ni pa nobeno presenečenje, da je jutri silvester,

Silvestrski poljub in trk Šampanjskih kozarcev!
Jaz bom nazdravil z sokom.

In da ne bom več pleteničil:

 

Srečno, iskrivo, nagajivo, uspešno in kreativno naj leto 2009

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Že odštevamo Slovenija? Za novo leto 2009 za kaj pa drugega?”

  1. drmagnum drmagnum pravi:

    Pa potrpežljivo tudi! Vse dobro v letu 2009.

  2. bamboo bamboo pravi:

    Naj ti novo leto prinese le tisto kar si zelis!Srecno!

  3. dare pravi:

    Srečno!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !