Če že imamo Viktorje – zakaj ne bi imeli še blogerskih nagrad?

Ne zaradi tekmovanja, temveč za nekoliko priznanja za skoraj vsakodnevno pisanje o svetu okoli nas. Res je, bolj kot se svet vrti bliže recesiji, bolj nam sveti. Nam tudi posveti?

 

 

Ime za Blogersko nagrado prepuščam Blogerski skupnosti, ki menda presega članstvo vseh političnih Slovenskih strank skupaj. Če drugega ne, bi bile blogerske nagrade vsaj dober žur z čim manj alkota lahko združene z akcijo z glavo na zabavo ( brez alkohola )

 

Kaže pa da bomo Slovenci in Slovenke prej dobili aforistično nagrado, kot blogersko, obojega pa trenutno še nimamo. Imamo pa upanje da se tiskana blogorola spet vrne med nas in pokaže recesiji zobe. Recesija nas že pošteno grize, in ko mi sem in tja moje misli nekoliko zaplavajo v erotične vode pomislim na Dupleško mornarico. Ima čoln nima pa morja. Je pa ta Duplek kakih 10 km nizvodno od Maribora vsaj po zaslugah Mariborskega kot mu nekateri pravijo šerifa uradno župana Franca Kanglerja precej znan kraj. Ima velike načrte z Mariborom – omenimo naj Univerzijado in Evropsko mesto kulture, pozabit pa ne smemo na projekt Manjatan in Bronks. In na svetniške češnje ob Dravskem nabrežju. Škoda da vlada nima posluha za odvezat mošnjo za vse te megalomanske Mariborske projekte.

 

Kako je z finančno mošnjo vemo vsi, noter bolj malo priteka, zato pa toliko več odteka. Cenimo svak cent, tudi tiste natiskane ki se jim reče bonus. Problem nastane, če precenimo cene, pol pa ne štukamo meseca z mececem. Še dobro, da imam vsak Evro 100 centov, že zbiramo cente, lahko naberemo veliko Evrov. Ker kjer se kuje Evro, tam žari nova Evropa. Naša Kokoška veselo kokodaka, samo referendumsko se je zaplezala da je kar hudo. Glede na oddaljenost 1 aprila svetovnega dneva šaljivcev je ta referendumska pobuda bolj slaba šala. Povzroča pa grenak priokus. 3 milijone Evrov za referendum o oslovi senci. Ne glede na vse nerešene zadeve z Hrvaško naj nato imajo, v Evropo bodo prišli šele ko bodo izpolnili vse zahteve glede nerešene meje in odprtega morja. Bi res radi kršili naš mednarodni ugled in se pred Evropo blamirali? Gre nam pa res vedno bolje, sedaj si popuste za nov avto natiskate kar z tiskalnikom. Ni kaj, kmalu bodo avti zastonj. Kot tiskalniki, samo gorivo in vzdrževanje bomo drago plačevali.

 

Nasvet tedna:


Peš se daleč pride!
 

 

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Če že imamo Viktorje – zakaj ne bi imeli še blogerskih nagrad?”

  1. drmagnum drmagnum pravi:

    Nagrad je že sedaj kar nekaj. Tudi Jonas ima Viktorja za pisanje bloga. Na vsakem koraku kaj ponujajo. Če pa ugotovijo, da imaš denar te poskušajo oskubiti do konca.

  2. vlatka vlatka pravi:

    Ja, res, peš se daleč pride, le vztrajnosti je treba. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !