Ne boš ti meni zizike majal ( ste opazili da je bil danes črni torek )

 

 

Večina vas ni, zlasti Štajerci, pardon Ptujčani. Pol milijona prodanih krofov v času tri tedenskega karnevala od svečnice do Pustne nedelje. Če najdete boljši aspirin proti recesiji vam bom z lučjo pri dnevu posvetil. Tudi meni se je včeraj posvetilo ko sem šel na Krof k najboljšemu sosedu in klepet z prodajalci. Varnostnik je bil resen, ne tako sproščen kakor so v Qualandiji. Klepet z prodajalci je bil možen samo izven hipermarketa. Žalost. Mercator je naprodaj, v igri je Srbski Delta holding ki je  živilski monopolist v Srbiji. Sobota da je bila v redu pa mi je trgovka v Sparu na oddelku sadja in zelenjave zaupala
da je bila nedelja pri njih rekordna. Spar je šel ta teden v škonto ofenzivo in prav je tako. Najboljši sosed zgleda kot zelo velika novoletna jelka. Nekako tako kot Kranjska gora z oglasi za dolga leta neprodane apartmaje.

 

Če pozorno berete moj blog ste verjetno že ugotovili da mi ne recesija ne borzni zlomi ne morejo do živega. Ker pač ne padam na populistične masovne finte našega vsakdana. Ker ne rinem na Hrvaško na dopust, temveč ga preživim nizko proračunsko. Ker sem garač ker spoštujem roke in dogovore, ker vem da če bom delal bom tudi imel. Danes je bil na Svetovnih borzah težak dan. Drugega in tretjega največjega trgovca pri nas borza ne prizadene nič. Ker so pametni in ne kotirajo na borzi. Dobro vejo kaj si povprečen Slovenski kupec želi in vse želje izpolnijo. Z ničemer ne posiljujejo in vsiljujejo kot pri Najboljšem sosedu, kjer zložijo vreče gnojil skoraj na vhod. Dajte no, nekaj ugleda pa je lahko tudi v hipermarketih. Avstrijci vedo kako se kuje biznis. Celo pri krofih so bili cent cenejši od najboljšega soseda.

 

Medtem ko trgovci v sosednji Gorici bijejo plat zvona je postala Novo Goriška Qualandija nakupovalni raj Slovenije. Katedrala potrošništva. Pa mi prosim povejte ali lahko živimo od zraka? Glede zizekov oziroma joškov prija masaža. Posebno če je trenerka Saša Lendero. Slaba pevka a dobra erotična motivatorka. Vsaj nekaj ji gre dobro od rok! Danes me lahko berete v Totem listu. Recesijsko okrnjeno, a še bolje kot nič. Politično satiro v teh težkih časih Slovenci pikro in zbadljivo rabimo. Da se vsaj malo nasmejimo ob vseh spodrsljajih Slovenske politike.

 

Zadnja novica: Recesija je bila v pustnih Butalah Cerknici uspešno zaprta v ječi!

 

Nasvet tedna:


Koliko ste privarčevali danes?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Ne boš ti meni zizike majal ( ste opazili da je bil danes črni torek )”

  1. likeanja pravi:

    Sem bila na karnevalu:So imeli “recesijsko policijo”:))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !