Kriza nas stiska, tisk pa pritiska!

 

 

10 let nazaj še ni bilo digitalcev, in smo se matrali z skoraj kilo težkimi fotoaparati. Dan danes nas matra samo še 10 in več kratni optični zoom – ki bi dovolj približal Kosovko. Časi so težki in hudi, treba bo več in trdno ( trdneje ) delati. Da smo tako nizko padli  - da še za pakete socialne pomoči nimamo.

 

Zato predlagam, da rešimo mi blogerji čast države, ki ji je pod čast plačati nekaj 1000 paketov z pašto, oljem in moko. V diskontih tak paket stane manj kot 10 evrov. Zato nakupite in nesite na rdeči križ in karitas. Zdaj vidite, koliko je vredna revščina, in za koliko se je treba ponižat? Vsem Slovencem in Slovenkam sicer ne, še vedno pa pravim naslednje: Poleg osnovne, se pravi prve službe pišite za časopise, revije in televizije. Z malo sreče, talenta in iznajdljivosti boste zaslužili vsaj 2 paketa socialne pomoči na mesec. Kriza je relativni pojem, koliko se prišpara če se ne kadi in ne pije alkota je jasno. Rentno varčevanje – ne slišite dobro? Služimo lahko tudi z minimalnimi pologi, in brez dela dobro z obrestmi zaslužimo. Koliko denarja pustite po bifejih in gostilnah? Minimalna plača zgleda minimalno, a da se jo oplemenititi? Malo sem včeraj v Sparu gledal koliko kupcev je izkoristilo nalepke  25 % škonta! Poleg sebe sem videl samo še eno osebo. Se pravi kriza še ni tako huda.

 

Seveda se povprečni Slovenec in Slovenka težje odpove avtu kot razkošnemu življenju. Avto mora biti tudi če se nima niti za gorivo. Kaj se bo zgodilo z drugo povojno generacijo, ki je tekla v prestolnico, pa bo zaradi gospodarske krize ostala brez službe in dohodkov? Že Oprah je v eni svojim pogovornih šovov dejala: Sorodniku sem posodila denar, a je bil kmalu enako reven kot predno je njen denar dobil. Nekateri pač z denarjem ne znajo. Ste izkoristili vse razprodajne popuste, škonte in super škonte?

Ste nasedli standardnim frazam trgovcem, ki trkajo na domoljublje prodajajo pa Kitajsko robo? Raje nosite Turške kvalitetne gate iz Spara za 3 Evre ali Liscine kvalitetne za 9 evrov? Kje je razlika? Isti stroji. 3 dražja delovna sila. Pa smo pri osnovah kapitalizma. Če se vam Liscine delavke smilijo potem kupujte Liscine gate. Ko pa ne boste imeli niti za hrano se ne boste smilili nobenemu. Redki bodo opazili, da ste v bankrotirali.
Recesijo boste preživeli samo tako da boste egoisti in najprej poskrbeli zase. Recesijo bomo preživeli samo z delom in varčevanjem, vsemu luksusu in razsipnemu življenju odpovedali.

 

Namig tedna:

 

Predstava komercialnega teatra stane vsaj paket socialne pomoči. Če ne morete izbirati zaradi praznega trr računa izberite hrano. In se udeležujte brezplačnih kulturnih prireditev z zakusko. Tudi tako se da boriti proti recesiji!

 

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !