Zvezde mi govore, da se bom še letos zaljubil? Bo to res?

 

 


Pogledal sem jo, to lunco navihano in en komolec pod njo večerno zvezdo. Nisem odlašal. Iz omare vzel digitalnega prijatelja in pofotkal. Žal stojala nimam, tako da je nastala nekoliko raketasta slika. Dokaz več, da tudi v domačem okolju so pozitivne stvari. Z ženskami so sicer težave, pa mi prosim povejte, s kom jih ni? Pa mi prosim povejte, ali se da žensko svojega življenja dobiti na recept. Pa povejte, zakaj se je treba toliko matrati, da jo osvojimo.

 

Sem ravno danes bral osvajalsko taktiko bodočega predstavnika mednarodne skupnosti uglednega Avstrijskega diplomata Valentina Incko in aktualnega veleposlanika republike Avstrije v Sloveniji. Nekaj pisem je napisal svetovno znani mezosopranistki Bernardi Fink in z telefonskim klicem je bilo urejeno srečanje v Salzburgu. Ne samo, da sta se zaljubila na prvi pogled, celo na poroko je že na prvem zmenku pristala. Tako lepo da je že kar pravljično.

 

A vrnimo se v realnost. Bernarda je vendarle pripadnica prve povojne generacije, ki o računalnikih in facebooku ni imela pojma. Mi smo druga, in če hočemo kakšno žensko osvojiti to traja. Mi dajemo pobudo, in v najboljšem primeru pristanejo na zmenek. Če pa nekako odklonimo – saj je slabo vreme v Ljubljani – ona ne čaka in na ljubezenskem trgu dobi drugega. Tak je to.

 

Klicala pred zmenkom ne bo nobena. Ostane pri mailih,  ki dosežejo vrhunec nekako po drugem in tretjem mesecu potem pa če nismo vztrajali pri zmenku se zadeva ohladi. Ženske vse skupaj zavijejo v romantiko in čustva in še pomislijo ne, da je življenje na provinci vendarle malce manj lagodno kot v prestolnici kjer je vse na dosegu roke. Hudič pa je, če se odločimo za kariero, ona to razume? Tedensko pisanje za časopis zahteva čas. Ob osnovni službi seveda. Potem še ta moja filmska ljubezen  - vsak tretji ponedeljek vračat dvd v knjižnico. In to ravno takrat, ko bi šel na jug kakor babica. Priznam, moja delo holičnost se še najmanj pozna na bančnem računu. Lahko rečem da so ženske bolečina. Sladka bolečina. Vsaka povprečna pričakuje radodarnega fanta z avtom vsaj srednjega razreda, po možnosti še s svojim stanovanjem. Pa kaj naj z avtom? Ne da se mi brisati prah z njega. Saj mi že brisanje prahu na in okoli računalnika dela težave. Res je dragi moji: Za vsakim dobrim konjem se dobro praši. Kakor se tudi dobre knjige ne praše. Res je, stvari gredo na bolje, če gremo na jug. Ali pa na zahod?
Naj poskusim pri Italijankah, ki znajo biti predvsem med rjuhami precej vroče in strastne? Ne nazadnje imam do meje samo 15 kilometrov. Toliko Italijansko že znam da bi lahko razodel ljubezen. Pa mi je svet tam čez skoraj tako tuj kot Amerika.

 

Namig tedna:

 

Ženske govore več kot moški. Včasih toliko, da pozabijo kaj moški govore. Idealne ženske ni. Ideali ostajajo!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Zvezde mi govore, da se bom še letos zaljubil? Bo to res?”

  1. pika pravi:

    Če si za nekoga pravi, se ni treba “matrat”. Razen, če igra igrico “hard to get”. Potem so lahko “igrice” stalna praksa. Kar pomeni, da so lahko zadaj kalkulacije. In nobene kalkulacije niso dobre za noben odnos. Zato ne sodi žensk po “nekem povprečju”, razen če sam ne želiš povprečja. Če želiš to, kar bo odražalo tebe, in si dejansko pripravljen na “sebe”, ne boš imel problema. Tudi ženska, takšna ženska, ne bo nikoli govorila toliko, da bi pozabila, kaj govoriš TI. Predvsem zato, ker TE BO SLIŠALA. In takšni ženski ne bo pomeben niti tvoj avto, ki ga nimaš (ker tudi njen njej ni pomemben, če ga slučajno ima), spoštovala bo tvoje delo in tvoje interese (ker bo pričakovala, da tudi ti spoštuješ njeno in njene interese) in strast ne bo vprašanje BI ALI NE BI, ker bo to te želela v celoti, vsega, povsod, vedno. Strast je osnovna sestavina dobrega partnerstva.

    Aja, pozabi na ideale. Te lahko slediš, ko razmišljaš o sebi (kako biti čimbolj idealen?). A odsvetujem. Jih ni, tudi ti nisi, zakaj bi potreboval ideal. Če pa že je kje, pa mora biti prekleto dolgočasen. Ne priporočam torej. Pa dosti uspeha pri letošnjem zaljubljanju.

  2. refolo pravi:

    Nevem koliko si star. Tvoja ideja o italijankah ni slaba. Tam lahko dobiš prijetno žensko z karijero in urejenim stanovanjem. Dosti žensk je samih, ke so precej časa namenile karjeri. Sedaj iščejo partnerja za skupno življensko pot. Pri italijanih je teško dobiti, ker so putanieri ali mamoni ali oboje. Greš na njihovo stran zmenkov in boš lahko kaj dobil. Poskusi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !