Se splača pri nas pošteno lagati? Ali lagati pošteno?

 

Vsak od nas se kdaj pošteno zlaže, da mu je potem laže,
ženske navadno pri zneskih za šoping ki jih zaokrožijo navzdol, moški ali dedi kot bi na Štajerskem rekli pa pri vprašanjih tipa Kje si bil? Ja na sestanku, kje pa ( kjer se je reševalo tekoče zadeve )

 

Resnici na ljubo je ljubezen do h25hoh kakor se kemijsko napiše najbolj priljubljeno poživilo neizmerna. Pravzaprav je v vinskih goricah življenje abstinentov res težko, toda če se reče ne je ne.

Če malo poenostavimo: Ženske imajo težave z previsokimi računi za šoping, moški pa z alkotom. Vsi ne nekateri pa že. Bolj kot nas kriza grize, bolj so gostilne polne. Če v gostilne ne zahajate, veliko ne zamudite.

 

Kaj pa laganje okoli določenih vprašanj o partnerski zvestobi?

Na poročni dan se obljubi marsikaj, a kaj ko marsikakšnemu dedu ali babi spodrsne ko pride naključno mimo kakšen ali kakšna ki nima težav z slačenjem. Najslajše je grešiti z novim ljubimcem, z starim je itak eno in isto. In ko se eden ali oba partnerja zapleteta v ljubezenski trikotnik se začnejo težave. Če zanemarimo dribling med starimi in novimi partnerji največ težav zaradi skokov čez plot imajo nič krivi otroci. Ki naj bi rabili oba starša pa se eden ali oba bolj posvečajo novim sex dogodivščinam?

 

Dokler ste samski, teh težav ni, še skregati se ne morete. Drobni prepirčki in nesoglasja so del partnerskega življenja. Iz generacije v generacijo eno in isto. A sedaj nastopi recesija. Največja po 2 svetovni vojni. Kdo od 2 povojne generacije je mislil na varčevanje, rentno in depozitno? Limiti in krediti so bili poceni, plače razmeroma visoke, in kdo bi se sekiral? Sedaj ko se približujemo 100000 brezposelnim in ko imamo samo še dva razreda pri nas: Reveže in najbogatejše se lahko malce zamislimo?

 

Večkrat mi starejši navržejo: Po vojski nismo imeli tega blagostanja, kot ga imamo danes. Drži. Toda zdrži da danes z povojno tehnologijo ne bi daleč prišli. Toda resnici na ljubo: Današnje povprečne plače so največ 3 višje od povojnih ( če preračunamo takratne dinarje v dolarje ) in hrana ni kaj bistveno cenejša kot po 2 svetovni vojni. Danes blagostanje imamo, če delamo. Če pa ne delamo, imamo smetnjake in Janševe štruce. To pa je že druga zgodba. Kot zgodba o prvi povojni romantični Slovenski komediji Vesna. To so bili časi. Ko nihče ni najprej vprašal koliko bo dobil? Res pa je, tako oderuških najemnin v mestih po vojni ni bilo. Žal je treba v kapitalizmu vse plačati, nihče ne naredi nič zastonj, v socializmu pa je bilo precej udarniško in po domače. Zlasti unra paketi in tešere.

Namig tedna:

 

Kakšna je razlika med paketi rdečega križa in Unra paketi?

 

Razlika je v kvaliteti, marsikakšen Unra paket je zaradi zanimive in kvalitetne vsebine ostal Ameriškim družinam. Za Slovenske socialne pakete ni pretiranega navdušenja vseh ki imamo dohodke

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Se splača pri nas pošteno lagati? Ali lagati pošteno?”

  1. vlatka vlatka pravi:

    Lagati pošteno. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !