Tajkunski blues

Medtem ko vsi nestrpno čakamo na odžaganje Bavčarja, je njegov Holding še vedno dolžan milijardo Evrov. Seveda Bavčar ni nič kriv – kriva je finančna kriza recesija. Kot v prejšnjem samoupravnem sistemu za razne zavožene investicije tipa Obrenovac ali podzemeljske bunkerje tipa Hasan Pjesak ali letališča tipa Željava ni odgovarjal nihče. Odgovorno je v vseh primerih ljudstvo. Vsi seveda nestrpno čakamo na ponedeljek ko bosta prvi in drugi največji Slovenski dolžnik šla najmanj v prisilno poravnavo, Bavčar pa novim poslom nasproti.

A navadno ljudtvo ima čisto drugačne težave. Kot naprimer zbiranje raznih točk zvestobe do kislega in mrzlega vremena. Kar naprej se pritožujemo nad veletrgovci, a hkrati deremo tja. Bi kupili brisačo za Evro? Samo 10 točk zvestobe je treba zbrati, kar ni pretežko. Ob petkih so itak dvojne kakšno pa dobite povrhu ker je prejšnja stranka ni hotela vzeti. Prepričan pa sem, da naši tajkuni nimajo težav z točkami zvestobe, še z nakupi ne, saj jim vse pripeljejo na dom. Ste že srečali Bavčarja v nakupovalnem centru v vrsti pred blagajno?

V resnici nam ne gre niti tako slabo – samo zdi se nam. Inflacije skoraj nimamo več, Evro je več kot stabilna valuta, naše banke tudi. In dokler ste nad finančno gladino ste kralj. Danes ni pomembno v kakšni službi ste. Pomembno je da dobite plačo. In če za povrh dobite še kakšen honorar ste pa srečnež ali srečka. Tam nedaleč od mojega doma bo elitno Slovensko obutveno  podjetje 2 dni prodajalo obutev. V glavnem pohodniške čevlje in gojzerje. 30 % popust. V edini občinski dvorani, v kateri potekajo vse občinske in vaške prireditve. V krizi hudič še muhe žre. Da gre elitno obutveno podjetje prodajat v občinsko dvorano. Nima mrežo svojih trgovin? Trgovec ki ceni Špranje ponuja vrhunske nepremočljive delno usnjene gojzerje za 45 Evrov. To ceno boste pri temu Slovenskemu ponosu obutvene industrije zaman iskali. Kljub popustu. Smo se od kapitalizma že kaj naučili? Ali pa se še vedno učimo. Znan je rek: Prvi na vasi – zadnji v mestu. Če se je trgovina preselila na vaške in mestne trge zakaj naj ne bi ne bi bila še v kulturni dvorani. Kjer se lahko kulturno kupuje. In drago plača. Kljub delni preselitvi proizvodnje v revnejše države z poceni delovno silo je večina proizvodnje še vedno made in Slovenija. Kar pa je v Sloveniji narejeno je drago. Kljub minimalnim plačam delavcev.

Namig tedna:

Prvi na vasi  - zadnji v mestu!
Kakšen gojzer bi vi kupili – prišparanega za 45 Evrov ali Slovenskega najmanj enkrat dražjega? Made in Slovenija je pregrešno drago. Si lahko še privoščimo Slovenske gojzerje?

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev na “Tajkunski blues”

 1. mark pravi:

  Odločno za slovenski čevelj!

 2. nostradamus pravi:

  PA SAJ SE NE SPLAČA BITI DELAVEN IN POŠTEN….TO DOKAZUJEJO DEJSTVA….

 3. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  puško v roke …

 4. dare pravi:

  A da Bavčar ni nič kriv? A veš, da mi je zdaj pa prav malo odleglo.

 5. Žogca pravi:

  “A da Bavčar ni nič kriv? A veš, da mi je zdaj pa prav malo odleglo.”

  Mene je resno skrbelo, da ga bodo zaprli. :lol: Ker je znano, da v Sloveniji njemu podobne redno doleti kazen. :lol:

 6. Žogca pravi:

  “Seveda Bavčar ni nič kriv.”

  On je osamosvojitelj. Takšni nikoli niso krivi. :roll:

 7. Zbigniew pravi:

  Povsod so samo izgovori. V resnici ni vse tako črno/belo.
  Sedaj bodo vso krivdo prevalili na Bavčarja, v resnici so bili pa vsi okoli pogoltni in so samo gledali kako jim žvenketa v žepih.
  Če recimo lani ne bi prišlo do svetovne finančne krize, bi sedaj vsi srečni šteli svoje denarce. Pri Istrabenzu pa še pri večino drugih se je zgodilo, da je kar na enkrat zmanjkalo denarja.
  Največja svinjarija pri vsem tem pa je, da so ukinjali programe, ker naj bi prinašali samo 5-10% dobička. Res smešna izjava. Še posebej za vse delavce, ki so bili vpeleteni v določeno proizvodnjo. Zaradi takšnega postopanja bomo nazadnje ostali samo še pri čalnih Sončne uprave.
  Sicer se bodo pa morali v LSD+ZARES zmenit na katero violino bodo sedaj igrali. Ne morejo se izgovarjat, da to niso njihovi člani.

 8. NordStar pravi:

  Ravno sem si kupil Alpinine “patrije” za na Triglav – cena 90 eur s popustom. Vsaj tukaj imam mir pred kitajsko nesnago.

 9. ametist pravi:

  Gdaj je bil kriv vazal? Kriva je raja!

 10. vlatka vlatka pravi:

  Ne bi o Bavčarju.

  Njegov konec bo zelo neslaven, ker ne prenese porazov!!

 11. NordStar pravi:

  Vlatka, se bo že potolažil z milijoni, ki jih je nagrabil.
  Metek v čelo (tole me že skrbi)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !