Rešimo ta planet pa ne z eno urnim električnim mrkom

 

 

Malce mi je mrknilo po včerajšnjem komentatorskem uspehu. Bil sem spet bloger dneva. Kljub določenim nasvetom o določeni osebi nasprotnega spola, kaminu, stiskanju in grickljanju piškotov. Nič od tega. In zdaj naj še ugasnem podmizni grelnik in nadvse uporaben računalnik. Dajte no tako slabo mi še ni gre.

 

Z eno urnim električnim izklopom ne bomo rešili planeta, z varčnimi žarnicami in lcd monitorji pa smo temu cilju vseeno nekoliko bližje. Poraba električne energije zaradi varčnejše elektronike in svetil pada. Predno rešimo ta naš srečni planet poskušajmo kaj rešiti zase. Osamljeni naj najdemo sorodne duše,

Politiki spovednico in gospodarstveniki poslovanje brez kreditov.

Potem se bo na tem planetu cedil med in zlivalo mleko in nihče več ne bo lačen, vsi bomo srečni, samo delat bomo morali še naprej.

 

Vse te horuk akcije ne bodo rešile ničesar, ker če zdravo razumsko razmislimo: ravno večerno internetno surfanje skrbi da električni distributerji ne propadejo. Njihova največja nevarnost so intelegentni dražji napajalniki ki znajo porabo računalnika prilagoditi dejanskim potrebam. Kljub horuk izklopu je samo v Sloveniji ta trenutek vklopljenih čez milijon računalnikov, ki veselo brne in grejejo. Kdo pa bi ob zanimivih vsebinah na internetu mislil na izklop? Zakaj mora ljudstvo vedno reševati ta naš vrteči planet? Naj ga rešijo politiki, ki so nas spravili v globalno energetsko godljo. Zakaj bi moralo ljudstvo reducirati napačno energetsko globalno porabo električne energije? Če je politika napačno gradila največje porabnike elektrike to so železarne in talilnice aluminija potem res ne vidim razloga za take simbolne akcije. Ki ne rešijo ničesar.

 

Gospodinjstva pri globalni električni porabi predstavljajo zanemarljiv delež. Največ boste naredili za ta planet pri prihranku papirja. Začnete lahko z spremembo papirnih računov v elektronske. Naš drugi največji mobilni operater je dober zgled. Z uporabo elektronskih knjig, koles in svojih nog. Peš se daleč pride. Prihajajo električni avti. Ki bodo zanemarljivo vplivali na svetovno proizvodnjo električne energije. Če bomo električne avte polnili ponoči bomo porabili viške električne proizvodnje ki gredo v nič.

Namig tedna:

 

Spoštovane dame in gospodje doba električnih avtov prihaja, v največ 2 letih bo električni avto stal manj kot 3000 Evrov.

Zato če avta nimate počakajte še ti dve leti in ne nasedajte poceni bencinskim avtom za 10000 Evrov.

Razliko lahko uporabite za vaše skrite sanje

Svetovno potovanje, študij ali polog za montažno hišo. Pri vsem tem upoštevajte Moorov zakon: Vsakih 6 mesecev se zmogljivost elektronike podvoji.
Ta zakon velja tudi za baterije

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Rešimo ta planet pa ne z eno urnim električnim mrkom”

 1. vlatka vlatka pravi:

  O, a res si bil? Čestitam!

  jaz sem bila pred dvemi leti in po, kar nekaja časa :D :D

  Sicer pa saj imaš v redu poste :)

  Papir v elektronski, elwktronika onesnažuje…in smo spet tam. ….

  Vse se odvija z matematično natančnostjo in svet gre k vragu. In prav je tako. Treba je izkoristiti vse možnosti, potem se pa gre dalje.

 2. 1danica 1danica pravi:

  Kar se papirja tiče, bi najprej morali prepovedati oglaševanje po poti- tisto, ko vsak dan dobiš pol kile papirja v nabiralnik, primeš in vržeš v smeti.
  Če vprašaš mulce, bi tudi teste lahko ukinili,ampak to je že druga zgodba…

 3. Fuga pravi:

  Ja, škoda toliko papirja, ampak pri toaletnem ni za šparat. Če bi pa vsi naenkrat izklopili štrom, bi pa resno začelo elektrarne ven metat. Elektrika je praktično zastonj in zaslužki elektrogospodarstva so bajni. Kot da je komu kaj mar, koliko se jo porabi. Cena je tako ali drugače abstraktna vrednost pomnožena z deset. Drugo je seveda svetlobno, zvočno in elektromagnetno onesnaženje, ki verjetno v precejšnji meri vpliva na človeka kot porabnika električne energije.

 4. kamper kamper pravi:

  Jaz bom vesel že če bom dobil kaj penzije,da bom lahko elektromobil priklopil :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !