Dan norcev ali dan novinarskih rac

 

 

Če medijev ne bi bilo razen navadnih šal niti ne bi opazili da kot vsako leto praznujemo mednarodni dan lažnivcev. Medtem ko je laž o gospodarski uspešnosti pri nas hoby, je lobiranje za nove bančne kredite loby.

 

A vsaj kar se kreditov tiče: Pozabi! Banke ne dajo več, razen limitov. Bavčarjev Istrabenz jih je dobro ožel, in z slamnatimi delnicami si veliko ne bodo pomagale. Bavčar pa je kljub odstopu prepričan da bo Istrabenz uspešno vodil še naprej. Z milijardo Evrov dolga. Ta je najboljša prvo Aprilska. Seveda se država pri nas ne vtika v gospodarstvo. Dolgove neuspešnih podjetnikov tipa Bavčar pa bomo plačevali davkoplačevalci oziroma še naši vnuki.

 

Drugače v naši Kokoški vse po starem. Ribnik za Hotelom Hilton je postal Hilton lake. ( Novo Goriška knjižnica ) Še dobro da je bila zgrajena v časih največje konjunkture delno tudi z pomočjo sosedne igralnice. Tja pa ni preveč dobro zahajat. Če cenite svoje finance. Kot ni dobro kupovati katerekoli delnice, še zlasti Istrabenzove in Mipove. Najbolje je polagati svoje prihranke oziroma konvertirati v devize ki so najbolj trdne. Trenutno Švicarski frank. Poplave so bile a to je pač cena globalizacije in neurejenosti rečnih brežin. 18 let smo že na svojem, in namesto da država vlaga v Patrie bi lahko za ceno ene Patrie uredila vse rečne brežine na Goriškem. Včeraj sem naključno srečal Novo Goriškega župana Brulca. In iz previdnosti naredil nekaj metrski ovinek. V Sparu kupil Alpinine gojzerje narejene na Kitajskem. Najcenejše in znižane za 35 %! Prodajalka ene trgovin z šulni mi je zaupala da če ne kupim Planikinih gojzerjev jih ne bom imel. Zelo intelegentna ugotovitev. Ker so me Alpinini gojzerji v Sparu stali 45 Evrov sem prihranil 90 Evrov. Kar je dovolj za trodnevni polpenzion na Hrvaškem do začetka maja. Zbral sem 10 točk zvestobe in za 4 Evre dobil 4 brisače vrhunske blagovne znamke.

 

Hilton lake me malce skrbi. Poplavil je več kot polovico Borovega gozdička. Glavno da je jutri dan lažnivcev. Koga boste naplahtali? Da so pa največji lažnivci nekateri naši uspešni podjetniki že čivkajo vrabci, naš Kos pa nič.

Namig tedna:

Če ste te dni začutili pomladno prebujenje in neustavljivo željo po ljubezni, pa ste sredi kariere je potreben kompromis. Če pa je vaš karierni trud uspešen, lahko ljubezen malce počaka. Če še malce počakate, boste lahko vašo najdražjo ali najdražjega vozili naokoli z poceni električnim avtom. Zato jaz pravim:

 

Čakati je vredno. Zlasti za nakazila na trr. Prihranki ne škodijo, nepričakovana nosečnost pa utegne kariero upočasniti. Moški za razliko od žensk čakamo. Priložnost za kariero ko se zgodi se zlepa ne vrne. Zato ko vam riga bik ne prijemajte suhih krav za roge. Lahko vam uspe veliki met. Otroci bodo še prehitro. Na začetku recesije je vrednejša služba od ljubezni. Ljubezen greje a tudi poveča stroške

 • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Dan norcev ali dan novinarskih rac”

 1. vlatka vlatka pravi:

  Dala bi ti rožo,
  pa obrneš stran
  pogled.
  Dala bi ti roko,
  pa skriješ
  jih v žep.
  Zapela bi ti pesem,
  a poslušati
  nočeš več.
  Zato le objemem te,
  ne moreš od
  mene preč.

  Vlatka K., 29. 03. 09, 20.01

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !