Nekateri bi rušili spomenike, drugi pa bi zbirali denar zanje………………

 

Dragi moji, ker prisegam predvsem na zdravo pamet, nisem ne za eno ne za drugo. In pobuda Literarnega društva Zlati čoln ki prihaja iz kanclij Kosovelovega doma je samo bob ob steno. In nič več. Če tam mislijo, da je večina Kraševcev in Primorcev za samoprispevek o zbiranju šoldov za še en spomenik ( ta bo že tretji ) drugega največjega Slovenskega pesnika Srečka Kosovela se hudo motijo. Če niti Sežanski župan ni ogret za to recesiji in krizi v kateri smo neprimerno akcijo potem ne vem zakaj bi moglo za to biti ljudstvo. 10000 jurjev za še en spomenik Srečku Kosovelu?

 

 

 

 

Predcednika društva Zlati čoln Davida Terčona Bi ob tej  krizno posmehujoči akciji vprašal koga bo sploh dobil za ta samoprispevek? Mogoče ne bi bilo slabo, da bi kar po cerkvah pričel zbirati ofer. Dajte no, dragi moji vsak se bori zase in ne vem za kaj bi se mogli za še en spomenik pesniku? Prav močno me ima, da bi kar takoj napisal iztopno izjavo društvu Zlati čoln pa bom zaenkrat raje ostal pri bojkot

 

Komik Marjan Šarec je pred kratkim pri Mariotu na vprašanje koliko da za dobrodelne namene jasno odgovoril: Nič!
Na Krasu je še zelo živ spomin na razne samoprispevke, z katerimi se je gradilo skoraj vse, zgradilo pa bolj malo. Sedaj pa še Kosovelov spomenik. Da bodo ob otvoritvi spet pionirčki mahali z papirčki. Ironija te akcije je, da bo ta spomenik kadar in če bo postavljen manj kot 50 metrov od rdečega križa kjer se obubožanim in ponižanim delavcem deli pakete z hrano. Dajte no, zresnite se, sedaj res niso časi za hece. Danes nihče ne da nič za to, kar ni nujno potrebno. Krizo občutimo vsi, in dol  mi visi še en spomenik. Pa naj bo Kosovelu ali generalu Borojeviču. Ali Titu. Tisti ki so, naj bodo, tisti ki pa niso, naj ne bodo. In če se komu toži po Kosovelovem spomeniku naj ga gre gledat v Trst.

 

Se vam ne zdi, da bi Slovenija počasi rabila fundacijo za pomoč literarnim talentom? Sežanski župan Davorin Terčon je pametnejši od kulturnega delavca z istim priimkom. In prav je tako. Zato Lordwales za noben spomenik ne da nič. Nič ne da ne Karitasu ne Rdečemu križu. Kar ima ima zase. Ker tudi njemu nihče ni nič dal kar ne bi zaslužil.

 

Namig tedna:

 

Sedaj ni čas ne za nove spomenike, spomeničarje in spomenice, temveč za bitko proti recesiji in krizi. Koliko že stane paket hrane in koliko paketov se lahko kupi za ceno Kosovelovega spomenika

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Nekateri bi rušili spomenike, drugi pa bi zbirali denar zanje………………”

  1. lordwales pravi:

    Vabljeni k komentiranju!

  2. vlatka vlatka pravi:

    Pridem več k’sno, ker imam možgane na off… :D

  3. refolo pravi:

    Čisto prav imaš. Ogromno se je dajalo in bore malo naredilo. Vsi dobro vemo kam je šlo in pridno molčimo in trpimo. Čas je, da se zbudimo in nekaj naredimo, da sploh preživimo. V starih česih so rekli ” fabrike delavcem”. Sedaj revščino delavcem. Kljub temu imajo faco vprašati prispevke za to in ono. Kot praviš ti, dovolj je eden ne rabi deset spomenikov. Naše delovne spomenike ima bagra kapitalistična in se z njimi lepo mastijo po svetu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !