Dober večer, tv dnevnik! Čestitke vsem ustvarjalcem : tv dnevnik je danes dopolnil 41 rojstni dan!

 

Dragi moji, 15 aprila leta 1968 ( takrat je imel Lordwales že skoraj 2 leti ) se je zaradi Dolančeve grožnje predvajal sicer okorni prvi Slovenski tv dnevnik v terminu prejšnjega vsedržavnega obzornika ob 20 uri.
Takrat je Slovenija premogla že 150000 televizorjev, v glavnem izdelanih v elektronski industriji niš v Srbiji. Nekaj pa je bilo tudi zahodne proizvodnje. Takrat Kitajska še ni množično proizvajala elektronske tehnike.

 

In danes ste lahko gledali jubilejni dnevnik, ki je prižgal 41 svečko na rojstno dnevni torti.
Ne glede kakšne težave ima tv nacionale državni tv dnevnik je še vedno številka 1 kljub popolnoma jasni sliki 24 ur komercialne televizije pop tv.
Tak kot je je postavil standarde in formate Slovenskega informativno političnega novinarstva, in brez te večerne maše res ne gre. Šele veliko kasneje so se rodili Odmevi, nekakšen tv polemični klub ob 22 uri.

Seveda ima tv nacionale zaradi napačnih ljudi na pravem mestu sedaj težave, saj je leva uprava veliko tolerantnejša do dnevne politike in poročanja. Zato zdaj revizija poslovanja, ki jo branita general Guzelj in šef  programskega sveta zgodovinar desne provience Granda. Jasno je, da tudi v večinskem času leve uprave od leta 1956 do leta 2004 na tv nacinale niso cvetele samo rožice a vsaj vera in politika sta bili ločeni. Sedaj pa malo mešano na žaru. In ko ne vem katerič gledamo ponovitev vzgojno družinske domovinske oddaje ali dokumentarca a la zgodovina na novi način se lahko vprašamo?

Kdo je bil v Sloveniji poraženec in kdo zmagovalec, čeprav zločine so izvajali oboji. Kosti in krivda, ponos in pohlep, nova podlaga na staro in spreobračanje dejstev vse to je menu tv nacionale od ustoličenja novega programskega sveta desne provience. Spremenilo pa se ni veliko. Tv dnevnik je ohranil svojo profesionalnost, neodvisnost od dnevne politike in spoštovanje novinarskega kodeksa in etike.
In vesela novica je da bo tv dnevnik kmalu imel 15000 oddajo.
Upamo pa da bo tudi v bodoče tak kot ga poznamo desetletja!
Namig tedna:

Če se zjutraj ko vstanete ne spomnite vsebine tv dnevnika prejšnjega večera je dokaz da ste imuni na politiko. Te je tudi v tv dnevniku največ.
Spomin pa se vam hitro vrne če je tv dnevnik prejšnjega večera serviral kakšno pikantno novico iz sveta politike, ekstarde ali malih ljudi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !