Ali znamo reči ne?

 

 

V teh težkih časih turbo kapitalizma po meri bogatih in manj revežev  - dragi moji, je nujno čimvečkrat reči ne. Raznim opojnim substancam, cigaretam, kavi – takim in drugačnim ponudbam, hitrim srečkam, casinojem in prošnjam za pomoč in beremo šolde.

V teh čudežni formuli se skriva vaš ključ do uspeha, ki je lahko tudi ključ do srca. Na eni strani spin doktorji, ki nam rišejo barvito kar je v resnici črno – belo in na drugi strani ponudniki vsega, kar navadno ne rabimo. Recimo da so nočna mora telemarketarji češnjica na tortici kapitalizma.

In verjamite mi, da imam vseh teh nategnitev dovolj. Dost je bilo. Zame je poštena beseda pogodba. In kar rečem, to tudi naredim. Enako tudi od drugih pričakujem. Ne vem, če se tečni telemarketarji zavarovalnice Triglav zaradi teženja na moj gsm zavedajo da so zgubili pošteno bodočo stranko. Bom šel k Generaliju, nacionalni interes gor ali dol. Moj interes: Čim ceneje za čimvišjo kvaliteto! Kakorkoli že, nategnjen nisem rad, če izvzamemo kakšno dobro bejbo. To da pa me na suho nategujejo in jebejo, pa mi nekako ne sede. V enem mesecu so me že 4 poskušali finančno nategniti. Pa sem prijazno interveniral. Matematika mi gre kar v redu, več kot je po ceniku pa nisem pripravljen plačati. Če k temu dodamo še vse klošarje ki fehtarijo mi prav nič ni žal da me prestolnica ni videla od blizu že blizu 4 let. Sicer pa je čudežna beseda za odgnati klošarje: Policija!

 

Tukaj se žal neha moja levičarsko liberalno tolerantna usmeritev, delat naj grejo. Če lahko jaz brez težav delam dve službi, lahko vsaj eno delajo tudi klošarji. Rekli boste da so zrcalna podoba vsakdana ki ga živimo. Vem obrabljena fraza. Vem pa da je za klošarje edina terapija ki zaleže trdo in pošteno delo. To zanesljivo ozdravi alkoholne omame.

Začel sem pri tleh, da se lahko vzpenjam v višave. In si upam pogledati v tla. Ker mi nič ni padlo z ljubega neba se ne pustim. Zlasti sajenju rožic in pesniškim dušicam. Od pisanja pesmi ne boste dobili honorarja niti za pasjo uto. In ravno zato, ker sem tolikokokrat rekel ne, sem tako uspešen. Kakorkoli že, operacija blitva se je začela. Smo že pozabili na operacijo čista lopata?

Namig tedna:

 

Moja napoved da bo jeseni čisto nov avto za 5000 Evrov z davkom drži. Že sedaj lahko kupite čisto nov avto za 7000 Evrov. Nič pa nimam proti, če mi ga kar poklonijo. Ker se bojim da bo letos na tisoče novih avtov samo v Sloveniji ostalo neprodanih

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !