Zakaj ob svetovnem dnevu knjige ne bom kupil nobene knjige

Standardno 23 aprilsko posiljevanje kupi knjigo za 5 Evrov se je pričelo, če se le da se izognite mestnim središčem v četrtek kolikor daleč morete. Cenim trud založnikov in piscev, saj sem nenazadnje tudi sam pisec a zdaj niso časi za zapravljanje.

Čas je za premislek glede članstva v raznih društvih, in boj proti krizi in revščini je izstop iz društev kjer pobirajo članarino. Če pa ni članarine in niste zadovoljni z delom društva se odjavite po mailu  - mail ne zbrišite, ga skopirajte in dajte v okvir. Samo
danes je povprečno gospodinjstvo v Sloveniji dobilo vsaj 10 dek reklam.  Razen v primeru rumene nalepke na kaselcu. Delnice Istrabenza so strmoglavile kot kamen ki ga vržeš iz višav, vlada nam ostaja, upanje tudi. Pas pa smo že tako zategnili do konca in dodali nove luknje. Banke se držijo v redu posebno Nova kreditna banka. Novi Ljubljanski sicer izpuhtevajo milijoni a kaj bi o tem.

 

Njen šef Draško Veselinovič, tudi kritični aforist z nekaj svojimi zbirkami in soavtor v antologiji Balkanske aforistike ki jo je izdala Beograjska založba Azra. Glavni urednik Vasil Tasovski. Slovenski pa legenda Slovenske aforistike in satire Bojan Swentner. Aja kje sem ostal. Zategniti bo treba pas, reducirati obiskovanje plačljivih kulturnih prireditev, in manj zapravljati v trgovskih centrih. Razmisliti ali potrebujete še avto ali ne, in registracijo opraviti pri najcenejši zavarovalnici ki je trenutno Generali. Nacionalni interes in ponos gor ali dol.

 

Da dragi moji knjig se v recesiji naj ne bi kupovalo, pa se jih kljub temu. Da še dolgo ne bodo neobdavčene in da je agencija za knjigo nekaj takega kot pojoča travica je popolnoma jasno. Kljub vsej evforiji in čustvom predvsem študentk in študentov ki bodo za provizijo od vsake prodane knjige težili po mestnih parkih: Kupite nešto! Boste zmogli reči ne ko boste šli mimo? Ena generacija kupi v 30 letih toliko knjig da rabi prikolico da jih odpelje na odpad ali v bukvarne in antikvarjate. Knjige pridno kupujejo knjižnice tako da se za prihodnost Slovenske knjige ni za bati. Bolj za prihodnost Slovenskega delavca.

Namig tedna:

 

Če boste v prihodnosti uspešno krmarili med delom in čermi bančnih obresti in borznih tečajev boste čez leta ponosni lastnik skromnega vikenda z bazenom kakršnega ima Kramar. Dokler pa ga nimate vam in nam ostane delo in skromen dopust

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Zakaj ob svetovnem dnevu knjige ne bom kupil nobene knjige”

 1. Arjan pravi:

  Kaj tako butastega pa že dolgo ne.

 2. lordwales pravi:

  Očitno sme fregnil v osje gnezdo, ali pa se samo zdi tako? Če je kdo izmed založnikov užaljen ne morem pomagati, danes se v obliki knjige tiska vse, še najmanj literatura in pesmi.

  Bedasti prav gotovo niso nasveti kako privarčevati.
  Tudi 10 evrov članarine društvu ki je ne plačate pomeni eno verčko špeže. To pa šteje.

  Časi so težki in hudi. Treba bo več in ceneje delati.

 3. Arjan pravi:

  Jaz nisem založnik.
  Kakšno društvo? Kaj ima veze tiskanje brezplačnih reklam s knjigo? Kaj ima Istrabenz s prodajo knjig? Zakaj naj se knjig ne bi kupovalo? Je knjiga samo luksuz za bogate?
  Pa še en podatek: Slovenci s(m)o zelo dobri bralci knjig in slabi kupci knjig. Kar pomeni, da od knjige živi veliko ljudi … razen avtorjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !