Po čem je človeško delavsko dostojanstvo?

Osramočeni in ponižani delavci, ki ne samo da nimajo več kaj delati. Že mesece ne dobe nič razen obljub, zagotovo niso najboljša popotnica nove Evrope!

Lahko sicer verjamemo, da ne Volkovi, ne Bavčaritatovi ne ostali tajkuni niso nič krivi, malo čez palec lahko rečemo da je nenazadnje krivo ljudstvo, toda ta izjava nekako ne zdrži.
Menda ni veliko manjkalo, da ne bi razrarjeni Mipovi delavci ta staremu Volku fizično pokazali kozje molitvice. Se je na srečo še pravočasno zaklenil v svojo kanclijo. Očitno ga vest zaradi 100 milijonov pufa nič ne peče in nič ne kaže da bo kaj kmalu nakazal rdečemu križu 100000 Evrov za dopolnilno blagajno več kot finančne pomoči potrebnim opeharjenim Mipovim delavcem.

 

Dragi moji to je prava učna ura zgodovine kako država ni ukrepala, ko je bil še čas in še kako prav dam Zaresovcem glede in okoli tajkunov na čelu z gospodarskim ministrom Lahovnikom in šolskim Golobičem da nobenega reprogramiranja tajkunskih kreditov več. In pika.

Madonca, take plače kot imajo naši vrli menedžerji ob tako mizernih rezultatih jasno pove koliko je ura v naši Kokoški. To ni ura resnice, to je ura obupa. Delavec niti enega 500 taka tajkuni pa kar 15 in več bruto jurjev Evrov? Kje je tukaj pravica, pravice ni!

 

Zgleda pa da se zadeve rešujejo, tajkunske plače se prepolavlajo, še pri Vzajemni bo treba narediti red, naj vlada čimprej ukrepa glede komercialnih zavarovanj. Nič in pika. Samo prostovoljna zavarovanja, bonusi in vzajemna shema. Zdravi naj manj plačujejo, bolani več. Če lahko vsaka zavarovalnica da za vsako leto ko ni nobene škode dodaten bonus, če ga lahko da Spar ne razumem zakaj ga ne more Vzajemna? Oni pa bi naš denar radi za trženje komercialnih zavarovanj!
Dost je bila heca dragi moji.

Kakšno bi se dalo reči tudi o avtorskih honorarjih, da so izenačeni z plačami redno zaposlenih.
Danes ko sem šel na bankomat gledat koliko do mi nakazali sem se rahlo zamislil. Še vedno bolje kot nič. Nenazadnje ni medij nič kriv – kriva je recesija. In pika.

Namig tedna:

Smo ena redkih držav na svetu, kjer se sedme sile ne odpušča.
Novinarski poklic je še vedno spoštovan, uglajen in ponosen.
Lahko pa bi bil malo bolje plačan. A to je že druga zgodba.
Nasvidenje v neki drugi zgodbi……………………………………………..

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !