Zmerno do pretežno oblačno ( ali kako se izpisati iz društva )

Društvo Zlati Čoln je tipični primer – kako nič ne funkcionira.
Vse kar pričakujem od vodstva je da me uradno izpišejo. Se pravi izpisnica.

Sedaj potrebujem predvsem samega sebe, in ne nekega društva zmernega nedela ali napredka. Ponavlja se tista znana:
Res rabimo društvo, ki slavi že verjeli ali ne 83 let pokojnega pesnika? In se trudi zbrati 10 Evrskih jurjev za njegov že tretji spomenik. Ali pa rabimo društvo, ki naj bi se ukvarjalo z člani oziroma talenti? Ne bom trdil, da mi niso pomagali, so  - a pomagati sem si moral predvsem sam. In ko sem takole pred dobrimi 2 leti presegel lokalne okvire in zlezel en klin više sem začel pogosteje poslušati tisto večno: Nimamo časa!

 

Ker res nimam časa kot pionirčki na odru Kulturne inštitucije mahati z papirčki in ploskati po taktu lokalne kulture sem raje šel na svobodo. Te pa mi ne more nihče vzeti, ker sem jaz sam svoj šef svoje tipkovnice in pika. Zgodba nadvse obetavnega režiserja in scenarista Mitje Okorna in njegove varovanke 16 letne nadebudne režiserke in scenaristke Natalije zgovorno govori. 20 evrov finančne podpore za Natalijo bo nakazanih z moje strani v 10 dneh. Pomagati talentom po mojih skromnih močeh je tudi moje poslanstvo. Tudi tako majhen finančni znesek pomaga zavrteti kakšen filmski kolut več tako imenovane gverilske filmske produkcije. Zato resno predlagam: Namesto samoprispevka za še en nepotreben spomenik podprite Natalijo, vzhajajočo Slovensko zvezdo gverilske filmske produkcije.

Dragi moji  - z spomeniki so bile vedno težave, še večje z podstavki, na začetku recesije pa mora človek biti pošteno nor da prispeva za metanje denarja v luft. Poglejte malo naokoli, industrija nam je šla, vse ostalo gre z minimalnimi obrati in naš bruto družbeni proizvod rešijo samo še talenti.

Namig tedna:

 

Prvi in zaenkrat edini film Mitje Okorna Tu pa tam je znatno presegel gledanost vseh Slovenskih filmov zadnjih nekaj let. 2 sezona Poljske tv serije ki jo je režiral 180 dni v enem letu dosega 3 milijonsko gledanost. Mitja nesebično pomaga filmskih talentom. Upamo da bo za svoj drugi celovečerec čimprej dobil finančno pomoč Filmskega sklada!

 

 

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !