Nekaj gosposkih misli: Predlagam še gosposko cesto

Čas je ta pravi, in če je še ta pravi pomladek, potem se bo jutrišalo v Haag. Človečanske pravice so menda ogrožene ( zanimivo pa da prej omenjeni podmladek nič kaj ne vznemirjajo odpuščeni ponižani in osramočeni delavci ) in ena Ljubljanska Titova cesta je višek vseh naših težav. Menda celo ugledni svetnik Ljubljanski nekaj vznemirja javnost v tedniku desne provience. Skratka cirkus. Ki ni vreden naslednjih vrstic.

 

Da bo volk sit in koza cela predlagam Ljubljanskim mestnim svetnikom še gosposko cesto da bo mir. Če poenostavimo: Višek naših težav je Titova cesta in izbrisani. Vsaj tako Mlada Slovenija. Pa ve kako škodi stranki katere barve zastopa? Zgubili so na državno zborskih volitvah, nobena šlogarca pa si ne upa napovedati vsaj enega mandata v Evropskem parlamentu za Novo Slovenijo. Ksenofobija bi rekli – antifašistična fronta kar 57 nevladnih organizacij in vseh treh levih podmladkov je odločna in enotna: Nikoli več fašizma! Me prav zanima če bi bili ti mladi Slovenci tako glasni če bi jih pred leti zbrisali. Če Kresalovi ponujajo prazno denarnico ona pa njim nazaj Slovensko ustavo to pove dovolj.

 

Te dni postaja že 64 popolnoma jasno, kdo je pred prej omenjenimi leti zmagal in kdo bil poražen. Menda ni bilo za živet v bivši Jugi  - a vsi smo imeli delo in če smo se znašli ( beri pravočasno menjali dinarje v Nemško marko ) se je dalo kar dobro živet. Kršene so bile Človečanske pravice v smislu svobode govora, politične opredelitve in svobodnih volitev, ter ni bilo tržne ekonomije vendar se nikoli od leta 1945 do 10 vojne junija 1991 ni nikjer zgodilo da delavci z manj kot 2 mesečno zamudo ne bi dobili plač. Koliko mesecev je niso Mipovi delavci je znano. Nihče v času real socializma ni bil lačen za kar danes nisem povsem prepričan. Dobro cel mesec se je delalo za Ruski fotoaparat Zenit – toda v vzhodnih državah nas je za nekaj nemških mrak streglo troje natakarjev. In glavni problem vzhodnih potovanj da tistih nekaj 10 zamenjanih Nemških mark na noben način nisi mogel zapraviti. Kaj pa dandanes lahko kupimo z nekaj 10 Evri? Ker se zgodovina kar naprej ponavlja. Žal so njeni ponavljalci eni in isti.

Namig tedna:

Za domače branje iskreno priporočam Žabotovo neminljivo Slovenijo. Ne glede kakšen diktator je bil Tito ni nikoli kolaboriral temveč se odločno boril proti nacizmu in fašizmu. Prav zato zasluži ulico v Ljubljani

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Nekaj gosposkih misli: Predlagam še gosposko cesto”

  1. kinkitone kinkitone pravi:

    Jaz sem za naše.

  2. Fuga pravi:

    Ja, ko bojo že po vsem svetu uvajali socializem, ker se sicer drugače ne bo dalo preživeti, bomo mi še vedno tiščali na silo v vulgarni tajkunski kapitalizem. Mogoče smo nekoč nekaj izgubili, kar bodo v prihodnosti drugi iskali.

  3. 3nity pravi:

    V Mariboru je Gosposka ulica, tako da nisi ravno izviren hahaha

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !