Zakaj Gregor Golobič v tem mandatu ne bo odstopil

 

 

Nekako se mi ne da – dragi moji – neke politične analize, saj prihaja čas poletja in dopustov, osvežitve v morju, rekah in jezerih. Ves ta šmorn ali dvorni puč je sicer vrh ledene gore naše politike, spogledovanje z poštenostjo in tako naprej, toda povejte mi kateri Slovenski politik nima deleža v podjetjih.

 

Dandanes je lahko delničar vsak, pri takem padcu delnic res ni ne vem kakšne problem 10 in več  procentni delež. Obogati pri nas lahko vsak, če je na pravem mestu z dovolj Evrčkov za nakup delnic ki obetajo rast in dividende. Glede na to, da je Golobiču dal drugo in poslednjo možnost predsednik države Danilo Turk res ne vidim težav. Bolje da ostane Golobič in z tem Zares v vladi, kot da vlada pade in kabinet prevzame JJ. Glede na to, koliko je desnica naredila za delavsko rajo bolje nekoliko neenotna levica z proti kriznimi ukrepi, socialnimi programi in davčnimi olajšavami za reveže kot revanšistična desnica ki ščiti kapital in manj delavce.

 

Popolnoma jasno je, da tudi delavec mora nekaj imeti od vsega tega tranzicijskega lastninjenja  - se vam ne zdi?  Ker pri nas kasirajo predvem tajkuni, je skrajni čas za odgovorne spremembe. Koliko podjetij je že šlo v stečaj, in koliko manj bi jih šlo če tajkuni ne bi bili tako pogoltni? Težko je sicer reči kdo je proizvedel tajkune, levica ali desnica, toda vsaj pri državnih podjetih in bankah res ni potrebe po Kramarjevih milijončkih. Nov nadzorni svet in skupščina Nove Ljubljanske banke veliko obeta, toda Kramar še vedno ni vrnil podarjenega milijončka. Do katerega ni upravičen. Saj rezultati Nlb za časa njegovega predcedništva niso bleščeči. Zelo povprečni. Je pa afera Golobič povzročila bojkot predvsem levo usmerjenih volilcev na Evropskih volitvah. Toda še vedno ima levica enega poslanca več. In je moralna zmagovalka Evropskih volitev. JJ pa je doživel že 3 poraz! Kakšno politično prihodnost rabimo Slovenci je popolnoma jasno. Od obljub k dejanj je sicer dolga pot pravo pot pa smo že zdavnaj zgrešili. Odkar smo uradno v recesiji se bojim da precej tenko piskamo. Kakor kdo. Kdor varčuje že vsaj 5 let bo šel brez težav skozi recesijo. Kdor pa iz meseca v mesec tem ne bodo lahke.

 

Namig tedna:

Prihaja poletje, čas dopustov. Poskusite na dopustu čim manj zapraviti, in se poslužiti družinskih in sindikalnih variant. Trr vam bo hvaležen. Kisle kumarice pa so najcenejše v diskontih. Kar pogumno ugriznite vanje saj prihaja čas kislih kumaric. Najlepši meces bo zagotovo avgust ko bodo naši vrli poslanci na dopustu

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Zakaj Gregor Golobič v tem mandatu ne bo odstopil”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  Jaz sem za naše.

 2. vlatka vlatka pravi:

  Jaz te pa vprašam: kdo bi razjahal dobrega konja?

  (Brez, da berem vsebino…)

 3. lordwales pravi:

  Nihče Vladka vsebino pa le preberi.

  Današnji post pa si sprintaj,
  prav bo prišel kot učna ura zgodovine,
  mogoče nekoliko levičarsko napisan.

  Sicer pa sem tudi deničar.
  Pišem z desno, tudi volim z desno,
  levico seveda.

 4. peter pravi:

  Eh, lordwales, golobic ne bo odstopil ker bi si s tem odrezal velik del prihodkov v ultro. On, tako kot vsa levica sluzi predvsem na racun – davkoplacevalcev. Poglej na primer Jankovicev imperij in mi razlozi zakaj je njegov imperij, predvsem gradbena podjetja imel dobicek samo(!) iz mercatorja (eden od razlogov zakaj je levica glasna ob prodaji le-tega podjetja)?

  Golobiceva ultra je podjetje, ki sluzi zgolj na racun drzavnih razpisov. To da imajo slamnato firmo v tujini ne pomeni nic drugega kot odtok denarja iz slovenije.

  In ne, bojkot ni bil samo iz leve strani. Bojkotirali so jo kot zgleda vsi nestrankarski slovenci. Poglej procent udelezbe. Tolko slovencev je v raznoraznih strankah.
  In ce dodas se forum 21 noter, potem zgleda da je par ljudi iz Zaresa moralo volit tudi kaj na desno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !