Horoskop pravi da neka oseba misli name? Kdo neki bi bila ta oseba?

 

 

Dajte no, razen domačih nihče ne misli name, preveč je sedaj Slovenija obremenjena z letnimi dopusti. Vročina je skoraj taka kot peklu – samo še peklenščki nam manjkajo. Moj teden dopusta se počasi bliža, veča pa apatija.

 

Medtem ko se notranje politični sceni vrte zimzeleni šlagerji, ste vsi, ki ste blizu ali v vodi korak bliže raju. Uradno v recesiji, neuradno v raju? Tista večna o prihrankih je bila na straneh tega bloga že tolikokrat povedana, da skoraj ni več kaj povedati. Medtem ko piha nadležni kraški dež, so se potovalne navade Slovencev precej spremenile. Več po Sloveniji – manj po tujini.

 

Te dni srednji razred plačuje premalo odmerjeno dohodnino. 27 % davčna lestvica. In potem še na pošti čakajo, da lahko poštarjem poklonijo še Evro za položnico! Kaj pa internetno bančništvo in bankomati? Nikoli slišali? Ceno krize pač mora nekdo plačati, to je srednji razred! Upam da bo našo aktualno vlado srečala pamet  in več obdavčila najbogatejše, nas reveže pa v celoti oprostila dohodnine. Vendar že 400 € vrnjenih Evrov ne zgleda slabo. Tako da boste vedeli koga voliti na naslednjih volitvah. Zakaj od Janše ne pričakujte da bo obdržal neobdavčenih 5 Evrskih jurjev. Ker zdi se mi, da je levica nekaj naredila za nas najrevnejše. Sicer pa se da tudi z minimalnimi dohodki, če denar dela namesto vas. Saj ste že slišali za obresti.

 

In skromno bo treba živeti – čim dlje od bifejev, gostiln in podobnega. Vsak Evro vsaj trikrat obniti. Ker ko bo kriza najhujša nobena čustva in evforija ne bo pomagala. Pomagale bodo samo plače in prihranki. In honorarji. Kar se pa mojih žensk tiče – hodi lepo počasi. Se nič ne  mudi. Omejiti bo treba plačljive kulturne prireditve, multikine in zabave. Če hočemo skozi krizo kot zmagovalci in z nasmehom, bomo cenili svak Evro. Imate Evrskega jurja na računu? Imate ekološki avto ali staro kripo ki kuri vsaj 15 litrov na 100 km. Raje govorite o recesiji, ali kaj za boj proti njej naredite? Koliko Slovencev letos ne bo šlo na dopust? Ste res na Evropskih volitvah volili najboljše? Ali so vas spet premamile populistične obljube o koščku raja in košu nebes?

Ste tudi kaj naredili zase in za svoj ego? Saj ne plačujete raznih ne vem kakšnih delavnic? Ste mogoče založili Sparov bonus? Vam je nerodno na Sparovi blagajni vnovčiti bunus v vrednosti nekaj centov?

Namig tedna:

Če so vaše pozitivne trr obresti na vpogled vsaj cent in več mesečno boste iz krize izšli kot zmagovalci

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !