Kdo je že lahko zvezda večera?

Povabljen k snemanju filma več kot obetavne najmlajše Evropske režiserke Natalije Rodošek, konec tega meseca. Zelo rad, zelo počaščen, ampak tako si želim preživeti teden dni mirnega dopusta.

 

Da bi bila mera stresa polna, me zajebava še anti virus. Zaradi ene napake ga ne bom reinštaliral, še zlasti ker z Pandine strani ne morem potegniti programa. Ampak bojim se da program ki ima na koncu številko 9 bi napravil štalo na mojem počasnem računalniku. Bomo pač sem in tja ročno pregledali, delali back upe in ročno čistili spyware.

 

Tko je to, dragi moji, z vsem čem se morem zajebavati,

Važno pa je da v kratkem grem na dopust.

Ko mi takole levo in desno popušča, si ne morem kaj,

Da ne bi vse skupaj poslal k vragu.

 

Kljub nekaterim namigom, da se nam obeta črna prihodnost, psihičnemu sesutju Bobovnika na koncu odmevov in 20 stopinjski ohladitvi lahko Lordwales ponosno izjavi, da se ne da, kljub izgubljeni uri zaradi anti virus programa. Včeraj raziskujem temno prihodnost na od vseh pozabljeni ulici G. Cardin, bolj poznani kot diretisimi za trg Evropa oziroma po Italijansko trg Transalpina. Nekam črna je italijanska prihodnost, se vam ne zdi, oziroma zazdi. Sedaj nam bodo še fašisti čuvali mejo? Jih nismo uspešno pregnali ob koncu vojne. Očitno se zgodovina samo vrača, najmanj krivi Italijanski državljani pa preživljajo poletje a la doma.

 

In če se lahko vrnem k mojemu dragemu Primorskemu dnevniku, od katerega je tak molk da kar odmeva je sajenje rožic njihovega klopa res nadležen klop. Takega nakladanja že dolgo nisem bral  -kaj vse narede knjižničarke. V redu da je na ulici Svetega Frančiška Slovenska knjižnica, a okoli tega delati neko zgodbo? Da ne bi šle v Narodni dom in bla bla bla. Medtem pa zamejski Slovenci v invazijo na Novo Goriški Hotel Hilton. ( Novo Goriška knjižnica )

 

Skratka Primorski dnevnik je časopis, ki nima niti osnovnih novinarskih standardov. Oprostite dragi uredniki Primorskega  -tako je to. Bi skoraj zaspal ob listanju.

 

Kakorkoli že – Natalija Rodošek se ne da – jaz pa si tako želim dopustu. Upam da ta črni bodo v Ratečah kulturni. Do zdaj me še noben Italijanski organ ni ustavljal. Mislim da imam kot evropski državljan pravici do neoviranega gibanja po Evropi brez vprašanj.

 

Če me pa že kdo pregleduje, naj me carina. In nikakor ne ta črni.
Ker je Musolinijeva slika iz bara 7 palčkov šla dol ne vidim nobene potrebe da dežurajo na Slovenki zemlji v Ratečah.

 

 

Namig tedna:

 

Ko že omenjam Rateče, Italijanke sosede bi bolj kot čuvanje meje morala skrbeti kovinska industrija Waisenfels v Beli peči. Kjer so v srednjem veku Celjski Grofje imeli svoj grad

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !