Vse je otišlo v Hunduras – med željami in realnostjo

Kadar mi vse dol pade – takrat pomaga Balaševič – splača se vzeti njegov 4 urni dvd z sabo na dopust. Med praznimi obrati, vrtenjem v krogu in realnostjo so velike razlike.

Saj veste tisto znano  - Vse za 5 minut slave, a kaj ko je Holiwud tako daleč od naših sanj. Zasanjano rečeno. In ko vse dol pade  -ni druge kot na dopust. Saj karto že imam. Od virtualnosti k realnosti. In prav nič me ne briga koliko sem težak ralno in po karakterju. Važno da ima moj dopust težo. Če bo še v časopisu i te potegne vase in ima težo med dopustom kakšna lady Justine toliko bolje.

Želje so žal eno, realnost drugo. Sem bil v petek v mestu, hudiča bazen odprt naslednji dan. Na višku kopalne sezone! In grem mimo reklame da kredit za dopust v zadnjem hipu. Kdo pa še pada na take limanice? 8 % in več plačati za sanjski dopust. Tudi če vključuje sanjsko žensko, raj in ne vem kaj ne bo nič. Letos je v modi dopust a la družinski vikend in žlahta. Kaj potem, če malce nerga, važno je da je zastonj. Največ pa so za domače dopustovanje naredile Slovenske železnice ki poklonijo vsakemu ki pošlje do 30 junija kupon iz biltena eno karto za 2 osebi z 75 % popustom. Če bi se podobne akcije domislili Slovenski hotelirji bi hoteli pokali po šivih!

V redu, denar imam, zakaj potem ne tečem za en teden v toplice? Predvsem zato, ker milim na fakulteto, študija okoli Abrahama pa  sedanja in naslednje vlade ne bodo plačale. V redu, verjamem v sanje, pa sem zaradi tega zasanjan? Verjamem v sanje, v počasne korake, v samega sebe.

Čez pol ure bodo v Sežanskem Kosovelovem domu spet brali šolde. Tokrat za bolnico. Jih bodo naslednjič za mislim da 4 Kosovelov spomenik? Tak je to dragi moji, ko zmanjka idej pa se bere šolde. Za bolnico na koncu mesta, medtem ko so delavci konec meseca suhi kot poper. In če je zraven še Mario potem se bo teklo tja. Mnogi bodo šili zaradi tistih 10 ali 15 Evrov pomoči v minus. Saj veste: Aktiva. Mantra boja proti recesiji je: Pasiva! In koliko nas Slovencev in Slovenk ima na trr veselju več kot jurja Evrov pasive? Pri delavcih, ki so 5 mesecev brez plače ne opažam nobene dobrodelnosti. Je res naša dobrodelnost šla v Honduras?

Namig tedna:

Sve je otišlo v Honduras – pamet pa je bolša kot žamet, v katerega se odenejo razno razne dobro delne prireditve. Bodite dobrotnik – in nakažite direktno na trr veselje. Predstavljate si nasmeh osebe, ki vas v življenju ni videla ne slišala ( vsa komunikacija gre po mail )

Prepričan pa sem, da ima naša država na račun odpovedi Patrotizmu dovolj denarja za opremo bolnic. Zakaj bi moral revež plačevati kar nam pripada kot davkoplačevalcem  -univerzalno zdravstvo, popolnoma brezplačno šolstvo za vse, in socialno varnost za vse.

Dragi moji  - To je moja mantra. Če pa ji ne verjamete, pa malo poglejte Križnarjevo biografijo. Inštitucije razen zase za druge ne bodo naredile veliko. Pa naj se imenujejo Kosovelov dom ali Unicef

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !