Makaroni blues – kako nam so od Obljubljene dežele ostale samo obljube

Dober tek, če ste ravno pri večerji, situacija je resna, problemi pa se rešujejo. Obljubljali so nam politiki namreč veliko, zgodilo pa se je bore malo. Medtem ko večina ljudstva uživa dan za dnem makarone kot glavno jed in predjed, pa tudi kot posladek ima naša elita Dolče vito.

 

Da me ne bo kdo kritiziral, da se ne da do elite, velja ne glede na dohodke upoštevati znano parolo: Naj denar dela za vas. Mogoče se vam večini zde  obresti na letni ravni v centih cenene – a če vam do milijona Evrov manjka samo še en cent zaradi tega centa niste milionar. Skratka bančne obresti na vpogled so za se zjokat. A z vezavami in depoziti se da lepo oplemenititi svoje skromne finance. Odpovedati pa se je treba marsičemu. To je sicer moja mantra pa kaj potem? Skromnost je vrlina, ki se na trr računih zelo pozna. Malce nam pri varčevanju pomagajo kot kamen strmoglavljene cene zabavne elektronike.

 

Hrana žal ne ceni. Veliko pomaga domač vrt in sadovnjak. Za proti točno zaščitno vam nihče ne garantira. Predvsem pa je potrebno imeti prvo in tudi drugo službo. Tudi drugo pravim zato ker samo z dohodki prve gre precej na tesno. Sedaj je čas dopustov, iz lastnih izkušenj pa vam lahko zaupam da v času ki ga boste preživeli v turistični agenciji boste lahko že na želeni destinaciji. Kakšen dopust pa letos v modi sem se že razpisal.

 

Sex je načeloma ne glede na recesijo še vedno zastonj. Posledice pa lahko pridejo ne prej kot čez 9 mesecev ali kasneje. Letos prihaja v srednje šole ena prvih generacij baby recesije če lahko dobimo nasprotje bolj znani frazi baby boom. Otroci stanejo. N sceni je znova Borat pardon Bruno pardon Ali g pardon Saša Baron Cohen. Najbolj je postal znan po pristanku na Eminenovi glavi na mtv podelitvi glasbenih nagrad. Angleški komik ki se kar naprej spogleduje z bizarnostjo in moralo! Pa vemo kako je z moralo? Šov gre naprej, Slovenska politika tudi. Žal še vedno ni izumila čudežne formule kako rešiti Slovenijo polarizacije oziroma delitve na naše in vaše. Po domače: Kulturni boj! Seveda gre sedaj večini Slovencev po glavi vse kaj drugega kot politika. Bolj dopust. Pa naj stane kar hoče. Letos nikjer ne bo pretirane gužve. A kaj hočemo. Živeti bo treba na ta mali nogi. Drugega nam ne preostane!

Namig tedna:

 

Dopust zna biti blagodejen za zdravje, sploh če greste na dopust samski in se z dopusta vrnete zaljubljeni da slišite travo rast!

Kljub vsemu ne pozabite na kontracepcijo.
Ljubite  se varno

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Makaroni blues – kako nam so od Obljubljene dežele ostale samo obljube”

 1. bin pravi:

  Ponižno prosim vaše lordovsko veličanstvo za spoštljiv odnos do “pašte”. :lol: ;)

  Jedru sestavka nimam kaj dosti pripomniti, namig tedna sem že zamudil, :evil: le tisto o 9 minutnem proticelulitnem programu mi ne gre v glavo. :mrgreen: Kaj ne govori cel sestavek o težavah s pomanjkanjem rezerv? :) ;) :)

 2. kamper kamper pravi:

  Pa ne,da si šel sam na dopust in ….. :lol:

 3. lordwales pravi:

  Nisem še šel – grem v petek.

  Obvezna oprema:

  digitalec
  camera
  mp 4 plus zvočniki

  Žal imam škontirano karto samo za eno osebo,
  ker druge nežnejšega spola še kar nekaj česa ne bo na vidiku.

 4. vlatka vlatka pravi:

  Makaroni imajo ogljikove hidrate, ki so dobri za moč. Vsaj tako jih je prakticirala moja frendica kegljačica, ki je bola v državni reprezentanci.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !