Apatija Slovenija blues

Nekako tako kot blues brez bluz – medtem ko se še naprej bluzi.
Ko takole slišiš (  prebral še nisem ) da Italijančki oziroma Makaronarji letos ne  bodo šli na Feragosto me kar malce zvije.

Če grem lahko jaz za en teden na dopust z minimalnimi dohodki – gredo lahko tudi oni. In medtem ko mi v glavi premleva, ali je na Slovenskem trgu že digitalec pod psihološko ceno 50 €vrov bi kar pihnil v pojočo travico. Recesija blues. Resnici na ljubo se mi Slovenčki kar naprej vrtimo v eni in isti orbiti. Varčuje kakor kdo, vsepovsod ljubezen, nepotrebna čustva in evforija. In če se takole umakneš iz lokalnega kulturnega plutja z Zlatim čolnom me puste pri miru kot………………………….

Kakor kdo, tipkovnica za 1 €vro bo očitno letošnji hit poletja, medtem ko pazimo, da nam kakšen usb ključ ne vržejo v glavo. Tako so poceni, da so v celoti nadomestili nadležno kopiranje na dvd. Z zunanjim diskom, objavami na blogu in dvd na rezervnih lokacijah je za back upe dobro poskrbljeno. Poleg tega še na dopust z mp 4  in poezija je popolna. Medtem ko se moja utrujenost nekam razleza se bo v nekaj minutah pričela tradicionalna proslava ob dnevu samostojnosti. Pri meni se je začel raisefiber. Večna bitka med simpatijo in ampatijo. 5 mesecev razen en dan na teden zdržati v istem kraju je malce psihično naporno. A ker mi nihče nič ne da je pač treba skrbeti predvsem za prvo službo.

Za iskanje počitniških idej vam priporočam dvd Pot miru v Posočju, ki ga je izdala fundacija Poti miru v Posočju iz Kobarida.
Kako preživeti dopust veste najbolje sami  - naj bo kombinacija plavanja, pohodništva in hribolazenja. Lahko tudi ostala rekreacija, vendar stane mnogo več. In če vam bo uspelo zbežati od ustaljenih turističnih magistral utegnejo biti to vaše najboljše počitnice. Vendar ne pozabite na obvezno opremo:
- Nepremočljiva bunda ( lahka )
- spodnje perilo
- digitalec kamera in mp 4 z radiem
- gojzerji
-  krema za sončenje kopalke in dovolj tekočine

Lordwales prihaja come back 3 julija. Ostanite v cvetju in sadite preveč rožic. V tem času lahko komentirate. Mogoče se lahko srečamo tudi realno.

 

Namig tedna:

 

V času tedenskega dopusta imam nekako

0,001 % možnost da se zaljubim.
Upanje je vedno

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Apatija Slovenija blues”

 1. vlatka vlatka pravi:

  Si na sliki ti?
  Dober dečko. :)

 2. lordwales pravi:

  Prav jaz Vladka, oziroma moja malenkost.
  Upam da bo to kaj kmalu spoznala tudi kakšna oseba enžnejšega spola.
  Dopust pa se mi počasi zaključuje!

 3. vlatka vlatka pravi:

  ma ti si dečko in pol. :) :)

  Ja, čas bi že bil, da srečaš svojo deklico. :)

 4. lordwales pravi:

  Če že draga Vladka govorimo o kakšnem bližnjem srečanju z kakšno postavno deklico se bo to zgodilo, če se bom premaknil na kakšno delavnico. Tja me ravno ne vleče, naslednje upanje je snemanje filma avgusta.

  Vednar upanje je vedno.
  Kljub črnim oblakom nad Drežnico!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !