Provincijski intervju Ines Cergol Pn 7. 7. 2009

 

Čudna so pota gospodova te naše kulture – medtem ko veliki šefi lokalne in globalne kulture dobro kasirajo ( in so se še bolje usedli na primerno kulturno mesto ) naj bi po besedah Cergolove v današnjem intervjuju sedanji in nekdanji član Združenja Primorskih književnikov imeli nepomembne objave in se ukvarjali z privatnimi posli. Točno tako.

Skrbimo predvsem za svoj cekin, in gremo tja, kjer nas objavijo in plačajo. Vse ostalo, kar je Cergolova povedala, je mlatenje prazne slame. Ker sem že ko sem pisal o razmerah Sežanske kulture na straneh tega bloga jasno povedal. Jasno in glasno.

Vtipkajte v iskalnik naslednja gesla: Ines Cergol, Združenje Primorskih književnikov, Premska srečanja, David Terčon Magdalena Svetina Terčon in Zlati čoln pa bo kar nekaj postov na mojem blogu med prvimi 10 zadetki. Cergolovi v čast lahko omenim predvsem to, da je ko sem pisal o njej pustila na mojem blogu komentar. Povedala pa itak ni nič. Kaj pa naj bi?

Če že pisajočim talentom ne morete pomagati, jih vsaj ovirajte ne. Ne čutim nobene potrebne ne po Zkp in še manj ld Zlati čoln. Če so tisti trije ki tam kraljujejo in carujejo zadovoljni z tem, naj bodo, za Kosovelovim spomenikom se je nemogoče skriti. In dol mi visi desno usmerjeno Slovensko pisateljsko društvo, in klanjanje nekaterih Sežanskih literarnih levičarjev za slavo in čast! Dajte no, kaj pa so že raznorazna literarna društva naredila na literarni uspeh literarnih talentov? In tista večna od Cergolove o neuveljavljenosti in provincionalnosti. O čevljih sodi naj Kopitar – dejansko pa je pisanje literature vsaj finančno gledano bankrot. Dejansko pa Cergolova zame ni naredila nič, vsi ostali Sežanski kulturniki pa kakšno malenkost. Če izvzamem Peršoljevo Jasno in njenega moža Aleksa Peršolje in ene lektoraže Magdalene Svetine Terčon za moj prvenec Zlati rudnik se bojim da so vsi ostali Sežanski literati naredili za moj literarni uspeh točno nič.

Seveda sedaj je Zkp in Zlati čoln politika. Venetski konj Oskarja Kogoja ki ga predlaga legitimno izvoljena Sežanska občinska oblast z za lokalne razmere več kot uspešnim županom in poslancem Davorinom Terčonom na čelu ni v redu. Bolje je če se bere šolde za še en nepotreben spomenik. V tem primeru Kosovelov. Pa razumite to kot hočete. In če k temu dodamo še desno usmerjena Primorska srečanja sem presrečen, da sem objavljivo šel na Štajersko. Tam ne cenijo titul in še manj literarnih igric temveč dejanja in kvaliteto.

Namig tedna:

V času kislih kumaric se pač polni strani Pn tudi z provincijskim intervjujem. Namesto tujka provinca bi Cergolova lahko uporabila Slovensko besedo pokrajina. Hvala bogu da sem se tega rešil!

Lordwales je iz Zkp in ld društva uradno izstopil 20 aprila 2009   neuradno pa veliko prej. Dost je bilo tega

 

 

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Provincijski intervju Ines Cergol Pn 7. 7. 2009”

 1. enaskala pravi:

  kdaj je pa slika nastala, če lahko vprašam?

 2. bin pravi:

  He, he. ;) “Pokrajinska” mentaliteta pač ni za lorde!!
  Sicer pa… ocena zadovolj(e)nosti s torto ni niti najmanj odvisna od tega, s katero roko sem jo zajemal. :mrgreen: Vsekakor pa od tega, kdo mi je z njo postregel. (Prednost imajo mične gospodične!)

 3. lordwales pravi:

  Pojma nimam kdaj.
  Če spraševalko moti – lahko digitalno izrežemo.

  Googlov servis slike dobi vse vaše in naše slike, ki imajo v tagih ime in primek.
  Lahko rečemo, d aje internet naš najboljši biograf.

  Tako presenečen ugotoviš da je tudi moj sovaščan, soimenjak med top 10 me kar zvije, le kaj folk vidi v tem face booku?

  Še vedno čakam uradno izjavo Ines cergol!

 4. enaskala enaskala pravi:

  ne, ne moti me, samo eno gospodično s slike poznam. sicer je pa že stvar dobre vzgoje (o avtorskih prvicah zejle ne mislim moralizirat) da zraven napišeš, kdo je avtor oz. vir, če slike nisi sam posnel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !