Poletje tako in drugače

Dragi moji – kljub temu da je to poletje kljub deklarirani ničelni inflaciji, skoraj deflaciji vsak dan skoraj vse ceneje, raja žal tega ne opazi. Mogoče smo pa res v depresiji? Ki se rima na recesijo in kar je takih in podobnih besed na jedilniku. Zgovorni podatki, najmanj 6 % nižji bdp na letni ravni in najmanj milijardo Evrov proračunaskega primankljaja. Inflacija – prejšnji mesec 0,5 % na letni ravni pa samo 0,3 % !

 

Vse to kaže ( in kdor to zanika laže ) da smo samo še korak do raja. Sploh pa samo če dolgo ne gremo v nobeno trgovino, bolj površno beremo bančne izpiske in na listku iz bankomata preberemo samo razpoložljivo stanje. Glede na vse te parametre smo res v raju. Žal pa je treba vsak dan jesti in večino hrane tudi kupiti.

 

Prihaja pomoč najbolj osiromašenim in ponižanim. Hvala bogu da nisem v tem klubu. Mal več pa le zaslužim. Sedaj je spet čas razprodaj. Ali ni mogoče vsak naš dan totalna razpodaja? Pa res mislite da folk še pada na vse te procente? Zanesljivo je poceni kitajska roba. Mure pa naj bo še tako v težavah pa noben pameten Slovenec ne bo kupoval. Kaj pa manjka kitajski konfekciji in tehniki?

 

Poletje je vse, ki si to lahko privoščimo predvsem čas dopustov. Ali pa vsaj ohlajanja v vodi. Pri tem je popolnoma nepomembno:

Morska, rečna ali jezerska. Važno da je dovolj hladna in da vanjo ne gremo preveč segreti.

Smo sredi obdobja kislih novinarskih kumaric ki so za vse svobodne novinarje nova priložnost. Poleg standardnih objav dobiti še kaj zraven. To poletje je notranje in zunanje politično zelo naporno. Dogotki, taki in drugačni se vrste. Položnice ostajajo, in česar se narod zanesljivo veseli je kakšno zasebno polaganje. Če se ima z kom seveda. Sex je naša odrešitev in upanje.

 

Vročina nas je spet začela stiskat. Najdi.si se je na novo preoblekel in Evropa bo čez nekaj ur spet svobodna. Za Italijansko policijo na naši zahodni meji bodo ostale smeti. Važno je le da ob polnoči grejo. Dost je bilo tega cirkusa.

Namig tedna:

Horoskop mi spet kaže uspeh v ljubezni.

Trenutno pa bolj kot na uspeh kaže na sušo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !