Zakaj je Slovenija velikokrat mačeha

 

 

Prva objava mojih aforizmov v februarski številki Glasa Slovenije 2002

 


Druga objava mojih aforizmov v marčevski številki Glasa Slovenije 2002

 

Zdaj mogoče ravno ne več, a na začetku obetavnega tretjega tisočletja naj bi že bilo tako. Če citiramo Agropopovce, naj bi na začetku Stoletja še prašiči obmoknili. Pesem o mileniju je zgovorna.Krošnarjenje po mili mi moji domovini » a bi kaj objavili » vsaj za takratnega magičnega aforista ni rodilo prevelikih sadov. Pa se je zgodilo tam v daljni Avstralji, in po nekaj mailanja z takratno urednico izseljenske Slovenske revije sta se rodili 2 objavi -  ki sta že takrat začrtali trnovo pot aktualnega političnega satirika in političnega blogerja Lordwalsa. Z še enim alter egom lady Justine je že zjutraj vredno verjeti v Večer.

 

 

 

Zato Stanka Vas ohranjam v lepem spominu kot na mojo prvo urednico ki mi je dalo eno prvih možnosti. In spoštujem vašo odločitev o umiku. Stanka Gregorčič je sedaj upokojenka in živi v Sloveniji.

 

Za vse zgodovinarje: Spletni arhiv Glasa Slovenije http://www.glasslovenije.com.au    ( manjka nekaj številk ) 10  letnega Stankinega truda 1993  - 2003  in truda neutrudnih predvsem na rodni grudi živečih dopisnikov je neizčrpen vir zgodovine življenja in dela Avstralskih Slovencev, z ščepcem aktualne politike. Iz glasa Slovenije ves čas veje leva politična provienca in skrb za malega človeka, in izredna pozornost in strpnost do ta desnih. Sedaj živi v Avstraliji uradno: 16000 Slovencev! Lahko računamo na kakšno diplomsko in seminarsko nalogo na to neizčrpno temo?

 

Žal pa tam spodaj živečim Slovencem ni kaj preveč do izdajanja izseljenskih časopisov, če odmislimo skc Misli in revije Južne Avstralije ki izdide občasno. Je pa bolj pretežno Slovenski tabloid kot resen Slovenski izseljenski informativni mesečnik. Stanka je šla v daljno Avstralji karierno. Žal pa je po 10 izkusila to kar se mnogim izseljencem rado zgodi: Dolgovi! Glas Slovenije je imel v svojih najboljših letih več oglaševalcev iz Slovenije kot iz izseljenske Slovenske skupnosti.

 

Namig tedna:

 

Skrbnikom http://www.glasslovenije.com.au   bi toplo priporočil, naj že enkrat usposobijo šumnike. Ker se bojim da so vsi izseljenski pisatelji in pesniki Slovenskega rodu naredili točno nič da bi z nekaj kliki namestili iz windows cd srednjeevropske pisave. Ki so osnova za šumnike! In v Avstralji živeči 2, 3, in 4 Slovenski generaciji priporočam bloganje v Slovenščini na Slovenskih strežnikih in kakšen tečaj Slovenskega jezika. In seveda vrnitev v Slovenijo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !