Česa je Slovence in Slovenke najbolj strah?

 

 

 

Strah, kot je znano, je zunaj votel, noter pa ga nič ni.

 

Trenutni strah je prastrah pred t.i. prašičjo gripo čeprav se bo zelo verjetno pokazalo de je večina Novo Goriških srednješolskih maturantov prej okužena zaradi prevelike konzumacije alkohola kot zaradi virusa t.i prašičje gripe. Zelo verjetno jih je samo nekaj okuženih. Ko prebole gripo lahko okužijo samo z slino in kašljanjem. Ker bodo do ozdravitve doma je vsak strah odveč.

Prašičja gripa lahko doleti vsakega. A če ni direktnega stika okužbe ni. Virus prašičje gripe se ne prenaša po zraku na razdalji večji od treh metrov. Še najboljši ukrep, da ostanete zdravi da
se izognete gužvi in čakalnicam. Virus na planem propade v nekaj minutah. Tako da ni razloga za paniko!

 

Pop tv je seveda dočakal svojih 5 minut. Domink Černjak je spet kriv za nekaj kar ni kriv. Prepričan sem da je agencija Colegium ena najbolj poštenih in cenovno ugodnih agencij. Če ji zaupa toliko šol nategov ni.

Večja težava od t.i. prašičje gripe je zagotovo pomanjkanje gsm signala na odprtem morju in na letih. Zato če potujete v daljne in bližnje kraje čez mejo pojdite z letalom. Večja verjetnost kot da dobite prašičjo gripo je da doživite prometno nesrečo ali zlom noge. Danes kar 2 kolesarja na urgenci! Kje sta imela kolesarsko čelado?

 

Ker sem nekako tik pred tem – da se včlanim v društvo novinarjev bi bilo dobro da se prej na pamet naučim kodeks etike novinarstva. Ta zelo kratko pravi: Piši objektivno, neodvisno in predvsem ne žali! Kritiziral ne bom nobenega medija, vendar ni nobene potrebe tudi če se pop tv ne vem kako trudi da zaradi prašičje gripe padamo dol. Pasti dol je vredno samo zaradi sexsa.

 

Turizem kot globalna industrija je že tako prizadet za tretjino in več dohodkov zaradi svetovne recesije, tako da ni nobene potrebe zganjati cirkus še zaradi prašičje gripe. In zagotovo ni dobra novica da bodo naši vrli poslanci in ministri samo en teden na več kot zasluženem dopustu. Za narodov blagor bi mogli biti najmanj tri mesece. Mislim da jih je ljudstvo že pošteno sito.

Namig tedna:

 

Mestne blagajne so resnični hit tega poletja. Upamo pa da banke zaradi ne zaračunanih provizij za položnice ne bodo preveč osiromašele. Ker poleg tega da posojajo denar skrbe za naše financ in jih plemenitijo!
To šteje

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !