Manj govorite in več razmišljajte


Švedski zunanji minister Carl Bildt je v nastopu v Evropskem parlamentu Hrvaško in Slovenijo znova pozval, naj manj govorita in več razmišljata. Tega nasveta se bo držal tudi sam. ( citat vir www.siol.net  )

Dragi moji -  politični nasvet enega najvišjih političnih predstavnikov predsedujoče Eu Švedske nas navdaja z navdušenjem, sploh če pomislimo  - kako vroče znajo biti Švedinje. One zagotovo, ko se razvnamejo in če imajo poleg sebe vsaj enega deda ( lahko pa tudi več ) znajo biti precej strastne, vroče in moškega ali moške izžamejo kakor limono.

Seveda ima Evropska politika bolj malo z sexsom, če sploh kaj, ob misli na Piranhe v Piranskem zalivu oziroma Savudrijski vali. In posebno, če vas je ta odmevna zunanje politična anekdota zmotila ob preštevanju vašega če imate srečo plusa na trr, če imate pa nesrečo pa minusa na trr naj vas potolažimo: Evropska politika je bolj aktiva kot pasiva. Vedno nekaj obljublja na kredo  - plačali pa naj bi Evropski davkoplačevalci?  Naj več razmišljamo? Bojim se, da če imate poleg sebe vročo Švedinjo ali Švedinje, je bolj malo časa za trezen razmislek, in bog ne daj govorjenje. Pri njih šteje samo akcija, bolj kot je vodoravna bolje je. Pa tudi navpične se ravno ne branijo.

Bojim se, da se bo rodilo kar nekaj generacij predno se bo pojavil mesija imenovan arbiter ki bo nadaljeval komaj začeto delo Olija Rehna. Sprava pri dveh tako trmastih državah je težja kot zbližati trmaste osle. Čeprav je nesporno, kdo je komu kaj ozemlja vzel. Bojim da Hrvati nam več kot mi njim. Glede na to, da je njihov finančni sitem tik pred zlomom  - turistična sezona pa katastrofa je jasno da Evropa tam še dolgo ne bo. Ker če bi bila – bi že sedaj lahko direktno povsod plačevali z €vrom. Črnogorci so se na srečo osiromašenega dinarja dovolj zgodaj rešili in uvedli €vro.

Ker kjer se kuje €vro tam žari nova €vropa. Resnica pa je, da rešitev desetletja dolgega spora 2 mejnih držav glede in okoli vzhodne meje ne bo rešilo govorjenje. Še manj pa razmišljanje. Rešila jo bo strpnost in dialog. Ko bodo oni mejni prehod Plovanija premaknili na svoje ozemlje ne bo treba več nobenih pogajanj okoli meje. Kje je Slovenski teritorij jasno piše v katastrih pa naj bo to katastrska občina Piran ali Hotiza

Namig tedna:

 

Za miganje z Švedinjami vseeno priporočamo zaščito Pa ne tisto proti komarjem

 

 

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Manj govorite in več razmišljajte”

  1. kamper kamper pravi:

    Ko bo Hrvaška v EU nikogar več ne bo zanimala meja :lol:

  2. lordwales pravi:

    Bojim se da bo nekako tako………………………

  3. lordwales pravi:

    Samo vprašanje je koliko generacij bo še potrebnih, da se bo mejni spor rešil………………

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !