Si lahko privoščite dopust v Slovenskih toplicah?

 

 

Branje cenikov je zagotovo najbolj naporen del odločitve za dopust v toplicah, Slovenskih seveda. Tukaj ne pomaga ne mrzla prha, ne limona – še manj pa vroča in pohotna bejba poleg vas. Celo male skrivnosti kuharskih mojstrov naših vrlih bankirjev so proti temu mačji kašelj, pa kdo bi se sekiral zaradi nekaj centov višjega nadomestila za vodenje trr računa. Ali pa morebiti tistih 40 centov – ki vam jih pobere bankomat katerikoli banke ki ni vaša.

 

Dejstvo je – da so Slovenske toplice pregrešno drage, predrage. Takole v luft pognati nekaj 100 €vrov za teden dni hotelskih toplic? Nekateri si to lahko privoščijo, predvsem pa vsi, ki imajo na trr vsaj 4 nule pred katero koli številko od 1 do 9!

 

Edino upanje vseh z največ tremi nulami pred precej nizko številko ali pa še te ne – je dnevni obisk najbližjih toplic. Če imate avto to ni tak problem, če pa ga nimate vam ostanejo toplice ki leže ob železniških progah. Čeprav ni znanstvenih dokazov, da termalna voda res pomaga, zanesljivo pa pomaga nižati nule na trr računih bo pač raja to poletje več ali manj doma in na šihtu.

Ker so naše bančne vloge gvišne, tako pri pasivi in aktivi prihranki ne škodijo. Ker pa jih je v času recesije veliko, in zanimanje za kredite manjše si naši vrli bankirji izmišljajo vse mogoče kuharske mojstrovine, da te oglobijo vsaj za kakšen cent. Če ne gre drugače  - pač zvišajo nadomestilo za vodenje trr računa. Cent na cent  - to šteje! Pazite na kakšnih bankomatih dvigujete denar – da ne boste imeli ob prejemu bančnega izpiska glavobola.

 

Da ne omenjamo položnic  - te marsikoga položijo. Hvala bogu da vsaj nekatere občine uvajajo mestne blagajne. Zmagovalci recesije, dragi moji bodo samo najbolj radikalni, kar na kratko pomeni: Nobenih gostiln, nobenega alkohola in kave  - sladoled pa iz trgovine. Vzamite si nekaj minut in izračunajte mesečne in letne prihranke. Bliže kot ste nuli na trr večje možnosti imate da iz recesije ne boste šli kot zmagovalci. Veste po koliko so bančni krediti? Ste jih sposobni odplačat? Se pa v Sloveniji pojavlja nov poklic: Iskanje najnižjih cen v hipermarketih! Ste opazili, da so poletne razprodaje? Če daste za majico več kot 5 €vrov in tako naprej vržete vaš denar v luft. Res je, dobra stran recesije so najnižje cene tehnike in tudi hrane po 2 svetovni vojni!

Namig tedna:

 

Račun za kartico pride vsak mesec. Če greste čez boste hitro ob kartico pa še trr račun. Banke niso socialne ustanove. Vendar se da z prihranki lepo zaslužiti. Če jih imate

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !