Strast ljubezni ( pa še en cadilak zraven )

Pride trenutek, ko ugotoviš – da denar le  ni vse, je pa skoraj vse.

Pride čas – ko se naješ vsega in si rečeš: zakaj pa ne bi šel z eno dobro bejbo in cadilakom na en res dober odklop – dopust?

 

Potem se spomniš, da si pred slabim mesecem bil na dopustu, čeprav tam ni bilo ne duha ne sluha ne o kakšni bejbi in še manj cadilaku. Pa kljub vsemu ni bilo slabo. Medtem ko čutim predvsem vročino in manj Slovenijo, me navdušujejo razne nore ideje, čeprav nisem jutranji tip. Voda te dni v kakršni koli obliki ne škodi, pa težko bi našli koga pritužujoč nad mrazom. Tega najdemo samo v hladilnikih. Paše pa poleg ljubezni še dovolj ohlajen sladoled, pa razne pijače ohlajene narave. Jaz najbolj prisegam na vodo in limonade. Bolj kot vroča bejba paše mrzla prha. Še bolj pa toplice. Ki pa imajo samo no težavo: Financ ministra. Uživanje v toplicah je prostovoljno  plačilo pa obvezno.

Verjamem, da vam razni ceniki povečujejo že tako povečan stres – niso še izumili bančnega računa ki bi ob plačilu z kartico in dvigu večal stanje. Bolj kot trr drvi proti nuli ali bog ne daj v rdeče bolj načeta je naša samozavest. Ker je odrešitev tega sveta predvsem zasebna bejba, se pravi ljubezen in sex   - so posledice predvidljive. Pa sladkem letu porodniške je treba najti čas za obrazec: Vpis v vrtec. Edini nasvet, ki vam ga Lordwales lahko da je: Otroka naložite v avto in peljete v vrtec žel mejo. Vsaj v Avstriji ne bodo imeli nič proti. Za simbolično plačilo odlično varstvo žal samo v nemščini.

 

Pa smo pri nacinalnem ponosu – kaj bi mi brez birokracije in obrazcev. Obrazec za otroške doklade? Vsaj to socialistično frazo bi lahko spremenili v otroško žepnino. Ker kaj več ta blagodejni prispevek novim državljanom ki ga financiramo davko plačevalci ni. Imamo pogoltno državo. Uči nas nekakšnih moralnih standardov, sama pa te standarde najslajše krši. Kdo bi to razumel. Kot vse te zgodbe o raznih menedžerjih ki sedijo v državnem zboru. V resnici pa imajo narejen snel kurz. Kdor pravi da politiki ne lažejo laže. In vam je kaj laže če izvoljenci ljudstva govore resnico? Resnica boli  - kajne Slovenija. Resnica pa je tudi da te dni bolj paše vsaj bazen kot tipkovnica in internet. Na srečo še niso iznašli vodo odpornih računalnikov. V glavnem se je treba premakniti. Da se premik zgodi!

Namig tedna:

 

Če se potem ko ste dovolj ohlajeni v vodi še pritožujete imate verjetno visok stres. Kaj pa proti stresu še pomaga, o tem sem se razpisal! Za blagodejne učinke pa en garantiram. Vendar poskusiti ni greh

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !